Pripravnik u Eplu zarađuje 7.000 $

Eplovi pripravnici mogu da zarade približno 7.000 dolara mesečno ili oko 80.000 dolara na godišnjem nivou, izveštava Biznis insajder.

Svet

Izvor: B92

Subota, 04.07.2015.

14:33

Default images
Foto: Beta/AP

Jedan bivši Eplov pripravnik koji nije inženjer, rekao je za Mashable da ga je kompanija plaćala 2500 dolara za rad sa skraćenim radnim vremenom, ali da bi zaradio oko 5000 dolara da je imao puno radno vreme.

Ono što se zahteva od kandidata za posao je stoprocentna poverljivost. Ukoliko kandidati prođu intervju za posao i dobiju ponudu da stažiraju u Eplu, kompanija od njih zahteva da ćute o onome što vide, čuju i rade unutar kompanije.

Ovo i nije čudno jer je Epl poznat po tajnosti i istrajnosti da sačuva svoje proizvode izvan očiju javnosti, sve do zvaničnog predstavljanja. Plate koje Epl daje svojim pripravnicima su približno u skladu sa onim što najveće svetske tehnološke kompanije izdvajaju za svoje stažiste. Na primer, Facebook i LinkedIn plaćaju svoje svoje pripravnike oko 6200 dolara mesečno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: