Lagardova želi da se Putin vrati u G8

G8 daje najbolje rezultate kada svi zajedno učestvuju, uključujići i Rusiju, izjavila je direktorka Međunarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 28.05.2015.

14:04

Default images
Foto: Beta/AP

Lagard trenutno prisustvuje sastanku ministara finansija zemalja G7 koji se održava u Drezdenu.

“Smatram da je finansijska Grupa sedam praktično uvek bila događaj za "sedmorku". Nekada su ruski predstavnici uzimali učešće u radu sednica ove institucije, ali samo ponekad. Međutim, međunarodna zajednica najbolje radi, naravno, samo kada svi sede za jednim stolom. Tada se može raditi zajedno i mogu se postići najbolji rezultati. Nadam se da će do toga doći“, izjavila je Lagardova.

“Osmorka“ je postala “sedmorka“ nakon što su zemlje G7 2014. godine odlučile da ne pošalju svoje lidere na samit u Sočiju i kada su se okupili u Briselu, bez učešća Rusije.

Odluka je doneta zbog događaja na Krimu. U ovom trenutku “Grupu sedam“ čine Nemačka, Francuska, Velika Britanija, Kanada, SAD, Japan i Italija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: