Komercbanka: Provizija na depozite

Druga najveća nemačka banka, Komercbanka će korporativnim klijentima i institucionalnim investitorima koji drže velike depozite početi da naplaćuje proviziju.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 20.11.2014.

16:59

Default images

Sa druge strane, pojedinačni privatni klijenti i mala i srednja preduzeća neće biti pogođeni ovom merom, poručeno je iz banke, a prenosi Frans pres.

"Zadržavamo pravo da pojedinim velikim korporacijama naplatimo proviziju na položenu likvidnost koja je iznad određene granice", navodi se u saopštenju banke.

Ovakav potez dolazi posle istorijske odluke Evropske centralne banke iz juna ove godine, kada je prvi put uvela negativnu kamatnu stopu na depozite, što praktično znači da neka poslovna banka plaća naknadu ECB ako kod nje drži novac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: