Konvers tuži 31 firmu zbog "starki"

Proizvođač sportske opreme Konverspodneo je tužbu protiv 31 kompanije za naknadu štete zbog povrede prava žiga na "ol star" patikama s pečatom Čaka Tejlora.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 16.10.2014.

19:47

Default images

Među tuženim proizvođačima i prodavcima obuće su, pored ostalih, švedski trgovinski lanac H&M, "Ralf Loren", Volmart, Kmart, Skečers, Fila, modni dizajner Tori Barč...

Istovremeno, Konvers je uložio tužbu pred Komisijom za međunarodnu trgovinu (ITC) koja ima mogućnost da spreči uvoz robe za koju se smatra da krši intelektualno vlasništvo ili je falsifikat, piše Volstrit džornal.

Iako su pravni procesi povrede intelektualnog vlasništva često dugotrajni, Konvers ima odličnog saveznika u najvećem svetskom proizvođaču sportske opreme, kompaniji Najki.

Isti izvor podseća da je 2001, kada su američke reprezentcije prestale da sarađuju sa Konversom, ovaj završio u stečaju, a dve godine kasnije postao je deo Najkija. Otad su prihodi Konversa porasli više od sedam puta, na 1,7 milijardi dolara i to zahvaljujući izuzetnoj popularnosti "ol star" patika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: