Moskva: Neće biti novih kontramera

Rusija ne radi na novom paketu mera kao odgovoru na sankcije Zapada uvedene Moskvi zbog situacije u Ukrajini, rekao je zamenik premijera Arkadij Dvorkovič.

Svet

Izvor: B92

Subota, 20.09.2014.

19:07

Default images

"Ne razmatramo sankcije, to nije prioritet", rekao je Dvorkovič, prema izveštajima agencija RIA Novosti i Itar-Tass.

Sličnu izjavu dao je danas i ministar ekonomije Aleksej Uljukajev, koji je rekao da bi pooštravanje protivmera bilo kontraproduktivno i dodao da ne očekuje ni da će Zapad uvesti dodatne sankcije.

Uljukajev je ocenio i da će se posledice sankcija, koje su teško pogodile Rusiju, osećati i tokom 2016. i 2017. godine, preneo je Rojters.

"Treba da budemo spremni da reagujemo, ne uvođenjem protivmera, mislim da je to kontraproduktivno, već podržavajući one koji su pod sankcijama", poručio je Uljukajev u obraćanju novinarima na marginama ekonomskog samita u Sočiju.

Zapad je pooštrio sankcije Rusiji zbog, kako tvrdi, naoružavanja proruskih snaga u Ukrajini, pošto je Moskva je već odgovorila na ranije sankcije, stopiranjem uvoza mnogih prehrambenih proizvoda.

Vlada je razmatrala mogućnost uvođenja dodatnih mera koje bi se ticale vazduhoplovstva, brodogradnje, automobilske i drugih grana industrije, koje bi mogle da obuhvate restrikcije na uvoz automobila ili nekih vrsta odeće.

Predsednik Rusije Vladimir Putin, rekao je u četvrtak da cilj ruskih sankcija nije kažnjavanje zapadnih zemalja, već da jeto izazov za zemlju da ojača svoju ekonomiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: