Strasti se smiruju, nafta skuplja

Cene nafte su na azijskoj berzi danas porasle, usled labavljenja zabrinutosti zbog sukoba u Ukrajini i Iraku, saopštili su analitičari.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 19.08.2014.

09:42

Default images

Barel američke "lake" nafte (WTI) za isporuku u septembru poskupeo je na merkantilnoj berzi u Njujorku 38 centi na 96,79 dolara.

Barel severnomorske nafte tipa "brent" za oktobarsku isporuku na tržištu u Londonu koštao je 101,83 dolara, odnosno 23 centa više nego na kraju jučerašnjeg poslovanja, prenela je agencija Frans pres.

Prošlonedeljno saopštenje ukrajinskih vlasti o uništenju dela ruskog vojnog konvoja izazvala je bojazan od izbijanja otvorenog sukoba između Rusije i Ukrajine.

Ipak, tokom razgovora u nedelju, kojima su prisustvovali i ministri spoljnih poslova Nemačke i Francuske, postignut je dogovor izmedju Moskve i Kijeva o ponovnom sastanku i daljim pokušajima za smirivanje krize u istočnoj Ukrajini.

"Trgovci su uvereni da neće biti većih destabilizujućih elemenata u sukobima koji bi mogli da ugroze snabdevanje", izjavio je glavni tržišni strateg sidnejske kompanije "CMC Markets", Majkl Mek Karti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: