Cene nafte pale, čekaju podatke SAD

Cene nafte su pale, uoči objavljivanja podataka o ekonomskom rastu i zaposlenosti u SAD, dok investitori prate razvoj situacije u Ukrajini i Bliskom istoku.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.07.2014.

09:06

Default images

Barel američke "lake" nafte (WTI) za isporuku u septembru pojeftinio je na merkantilnoj berzi u Njujorku 51 cent, na 101,58 dolara po barelu.

Barel severnomorske nafte tipa "brent" za septembarsku isporuku na tržištu u Londonu koštao je 107,96 dolara, odnosno 43 centa više nego na kraju prošlonedeljnog poslovanja, prenela je agencija Frans pres.

"Brent" nafta je u petak u Londonu poskupela zbog geopolitičkih faktora. Ta vrsta nafte tradicionalno dramatičnije reaguje na medjunarodne rizike od WTI, koja mahom reaguje na kretanje ponude i tražnje u SAD.

Analitičari upozoravaju da će ekonomija evrozone biti pogođena eventualnim novim sankcijama protiv Rusije zbog pružanja podrške proruskim snagama u Ukrajini, koje se sumnjiče za nedavno obaranje malezijskog putničkog aviona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

4 h

Podeli: