Ni Koka Kola nije više što je bila

Kompanija Koka Kola saopštila je da je njen profit u drugom ovogodišnjem tromesečju smanjen u odnosu na isti period lane, zbog rastuće cene sirovina.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 17.07.2012.

15:06

Default images

Rastuće cene sirovina poništile su pozitivne posledice širenja poslovanja te kompanije na globalnom nivou.

Najveći svetski proizvođač bezalkoholnih pića je saopštio da je na rast prihoda uticala veća prodaja na tržištima u razvoju poput Indije, ali da je taj rast bio neutralizovan troškovima za sastojke i slabijim rastom na domaćem tržištu, saopštila je kompanija.

Tokom tri meseca zaključno sa 29. junom, kompanija je zaradila 2,79 milijardi dolara, ili 1,21 dolar po akciji, što je pad sa 2,8 milijardi dolara iz istog period prošle godine.

Analitičari koje je ispitivala agencija Faktset predviđali su zaradu od 1,19 dolara po akciji.

Inače, kompanija je planirala da do 2020. investira pet milijardi dolara u Indiju, za tri milijarde dolara više u odnosu na prvobitni plan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

15 h

Podeli: