Svet

Ponedeljak, 17.11.2014.

08:05

Od svih velikih, Evropi je najgore

Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) potvrdila je prognozu slabog ekonomskog rasta u Evropi za iduću godinu.

Izvor: Tanjug

Default images

Kako navode, istovremeno će većina drugih velikih svetskih privreda zabeležiti stabilnu ekonomsku aktivnost.

Prema najnovijim vodećim kompozitnim indikatorima (CLI), evrozona će nastaviti da beleži slabljenje privrednog rasta, a snažni signali privrednog usporavanja dolaze iz Nemačke i Italije, navodi OECD, a prenosi agencija Frans pres.

U Francuskoj, sa druge strane, CLI ukazuje na stabilan privredni rast, a u Britaniji na blago slabljenje rasta, koji će, doduše ostati relativno visok, navodi organizacija.

OECD, koji pruža ekonomske analize i savete svojim članicama, navodi da su medju zemljama koje mogu očekivati stabilan privredni rast u 2015. Kanada, SAD, Brazil, Kina i Rusija. Jedina velika ekonomija koja će zabeležiti snažniji privredni rast je Indija, dodaje organizacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

15 h

Podeli: