Saradnja sa Eko bag - besplatno šivenje u Ikei

Robna kuća Ikea Beograd Istok udružila je svoje snage sa jednim od najboljih primera socijalnog preduzetništva u Srbiji – eko BaG.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 17.11.2017.

15:32

Saradnja sa Eko bag - besplatno šivenje u Ikei
Foto: Ikea Srbija

EkoBaG, udruženje nezaposlenih žena koje imaju preko 50 godina, pružaće usluge šivenja i prepravke potrošačima robne kuće Ikea Beograd.

U okviru jednogodišnje saradnje, Ikea će zaposliti dve članice socijalnog preduzeća, koje će u okviru robne kuće Ikea Beograd Istok besplatno dobiti prostor za rad a svim posetiocima robne kuće Ikea će od sada na raspolaganju biti i usluge prepravke zavesa, jastučnica, stolnjaka, kecelja kao i izrada torbi.

Potrebno je samo da naruče uslugu koju žele na odeljenju Zamena i povrat robe, koja će zatim biti prosleđena eko Bag.

Poput kompanije Ikea, srž poslovanja socijalnog preduzeća eko BaG jeste održivi razvoj, kroz izradu neobičnih torbi i drugih ručno rađenih predmeta od recikliranih PVC banera i bilborda.

Na ovaj način promoviše se ne samo koncept socijalnog preduzetništva, jačanje ekonomske održivosti ranjivih grupa u Srbiji već i očuvanje životne sredine.

Ikea od 2012. sklapa partnerstva sa socijalnim preduzećima širom sveta, kako bi podržala ekonomski, održivi i socijalni razvoj zemalja u kojima posluje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

18 h

Podeli: