Vučić Turcima: Daćemo bolje uslove od svih

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je turskim investitorima da će im Srbija ponuditi bolje uslove za ulaganje od bilo koje druge zemlje u okruženju.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 10.10.2017.

17:24

Vučić Turcima: Daćemo bolje uslove od svih
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

I to, kako je rekao, za najmanje pet odsto.

"Naš cilj je da imamo što više turskih investicija i bolju saradnju sa Turskom", rekao je Vučić na zatvaranju Poslovnog foruma "Srbija-Turska" i dodao da će Srbija subvencijama i podsticajima podržati ulaganja iz Turske, a srpske privrednike je pozvao da pronađu uzor u primerima turske ekonomije.

On je upoznao turske privrednike sa trenutnom ekonomskom i finansijskom situacijom i istakao da je Srbija posle mnogo godina prvi put u suficitu, da su javne finansije pod punom kontrolom, a javni dug i nezaposlenost se smanjuju.

Vučić je zahvalio turskim kompanijama i predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu što je uputio turske kompanije da ulažu u Srbiji.

Kako je dodao, posebno zahvaljuje turskim kompanijama koje su otvarale pogone u najsiromašnijim krajevima Srbije.

"Niko sem Turaka neće da ode u Lebane, Vladičin Han, Krupanj, ta mala mesta u Srbiji, kojima ste vi doneli spas", kazao je Vučić i dodao da su u tim mestima otvorene fabrike od kojih ti ljudi žive i da su to vredni i lojalni radnici koji će svojim poslodavcima doneti profit.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

5 h

Podeli: