Ministarka sa ekipom ZDF: Primer kako se gradi

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović posetila je radove na izgradnji auto-puta Surčin-Obrenovac na Koridoru 11.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 20.09.2017.

14:30

Ministarka sa ekipom ZDF: Primer kako se gradi
Foto: Tanjug, Zoran Žestiæ

Na toj deonici radi kineska kompanija CCCC koja gradi most preko Kolubare i Save koji će povezati Surčin i Obrenovac.

Direktor tog projekta Žao Čengli je u ime kompanije CCCC potvrdio da radovi idu po utvrđenoj dinamici i da nema kašnjenja.

Ministarka je rekla da je to "još jedno gradilište za koje možemo da kažemo da je primer kako treba da se gradi u Srbiji".

"Svakog dana na ovom gradilištu angažovano je više od 200 radnika, sve mašine su u pogonu. Ako ovako nastave, a nema razloga da tako ne bude, do kraja 2019. imaćemo i novi most dug 1.500 metara i novi auto-put dug 17,5 kilometara koji će povezati naše najznačajnije saobraćajnice Koridor 10 i Koridor 11", rekla je Mihajlovićeva.

Na gradilištu je s njom bila i ekipa nemačkog javnog TV servisa ZDF, koja snima reportažu o kineskim investicijama u Srbiji, o njihovom značaju za Srbiju, ali i o sumnjama EU prema investicijama iz Kine, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: