"Policija i BIA - više prostora za veće plate"

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je da će se za oko nedelju dana znati tačno koliko će biti povećana plata pripadnicima policije, vojske i BIA.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 20.09.2017.

09:53

Foto: Thinkstock

“Sada imamo više prostora za povećanje plata i nabavku nove opreme, kako bi rad policije, vojske i BIA bio efikasniji, a u korist gradđna. Ne znam tačno procene, ali mislim da ono o čemu smo ranije razgovarali (10 odsto) može da bude realno, sačekaćemo konačne procene za nedelju dana”, kazao je Stefanović novinarima.

Očekuje da će se tada znati više detalja oko toga, kao i da je već razgovarao sa ministrom finansija Dušanom Vujovićem.

Stefanović je istakao da je Srbija u dobrom finansijskom stanju i da država može da iznese to povećanje plata, kako bi se popravio materijalni položaj velikog broja judi.

“Rad vlade je dobar i vlada beleži dobre ekonomske rezultate. Konsolidovali smo naše finansije. Vidim prostor da se ta plata poveća i razgovarali smo sa sa premijerkom i predsednikom, kao ministrom odbrane i direktorom BIA o položaju pripadnika sektora bezbednosti i naše mišljenje je da taj prostor za povećanje plata postoji”, istakao je Stefanović.

Dodao je da je taj sektor podnosio sve ekonomske teškoće iz prethodnog perioda i da su do sada mogle samo donekle da se povećaju plate, ali da sada ima više prostora za to.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: