Li kod Zorane: Može brže, moraju da pojačaju

Koridor 11 je strateški važan za razvoj Srbije i resorno ministarstvo je spremno da pomogne da se u roku završi taj projekat vredan više od 300 miliona dolara.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 21.07.2017.

15:55

Li kod Zorane: Može brže, moraju da pojačaju
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

To je izjavila potpredsednica vlade Zorana Mihajlović, koja je razgovarala sa predstavnicima Šandong haj-spid grupe i ambasadorom Kine u Srbiji Li Mančangom o radovima na izgradnji dve deonice Koridora 11, od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga, ukupne dužine 50,2 kilometra.

"Očekujemo od glavnog izvođača da posveti veću pažnju kontroli i izboru podizvođača i da maksimalno iskoristi građevinsku sezonu koja je u punom jeku", istakla je ministarka Mihajlović, saopštilo je ministarstvo.

Mihajlovićeva je rekla da su inženjeri iz ministarstva u poslednjih godinu dana svakodnevno na terenu upravo da bi se poštovali kvalitet i rok.

"Mislimo da može brže, a stanje na terenu pokazuje da glavni izvođač i podizvođači moraju da pojačaju radove", rekla je ministarka.

Ukupna vrednost zajedničkih projekata Srbije i Kine u oblasti infrastrukture, planiranih i aktuelnih, prema njenim rečima, veća je od pet milijardi evra.

"Do sada smo imali veoma dobro iskustvo sa gotovo svim kineskim kompanijama", dodala je.

Ambasador Li je rekao da kineska vlada i Ambasada Kine u Beogradu pažljivo prate kako teku radovi na Koridoru 11, koje izvode kineske kompanije.

Dodao je da kompanija Šandong ima nameru da dalje razvija poslovne aktivnosti u Srbiji.

"Očekujem da obe strane učine sve da se posao završi u ugovorenom roku i u traženom kvalitetu, jer je investicija rezultat sporazuma naše dve države i dve vlade", rekao je Li.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

5 h

Podeli: