"Pruga Raška - NP od neprocenjivog značaja"

Izgradnja pruge Raška - Novi Pazar dužine oko 20 kilometara od neprocenjivog je značaja za privredu tog regiona.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 25.05.2017.

14:29

Foto: Thinkstock

Pruga je značajna za razvoj turizma i privlačenje investitora, zaključeno je na prezentaciji projekta koji su u Beogradu organizovale "Železnice Srbije" a.d. i Saobraćajni institut CIP.

U skladu sa tim, u najkraćem roku biće organizovani sastanci sa potpredsednicima srpske Vlade i resornim ministrima Zoranom Mihajlović i Rasimom Ljajićem, na kojima će ponovo biti aktuelizovana inicijativa za izgradnju nove pruge između Raške i Novog Pazara, saopšteno je danas iz Železnica Srbije.

Novim projektom predviđeno je da se pruga gradi dolinom reke Raške, između starog i novog puta.

Prema projektu, pruga dužine oko 20 kilometara, bila bi jednokolosečna i neelektrificirana.

Na trasi pruge najznačajniji infrastrukturni objekti su most preko reke Ibar dužine 210 metara, tunel „Supnje" dug nešto više od jednog kilometra i 22 manjih tipskih mostova preko reke Raške, čija je dužina uglavnom 19 metara i 25 metara, dok su dva dužine po 60 metara

Vrednost čitavog projekta izgradnje pruge Raška - Novi Pazar je oko 45 miliona evra.

Prezentaciji projekta te pruge prisustvovali su i predstavnici „Infrastrukture železnica Srbije“, kao i veći broja predstavnika Grada Novog Pazara, stručnih službi i privrede, ali i javnih preduzeća koja posluju na ovom području, navodi se u saopštenju železnica Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: