Dvaput kredit od BG-a, proizvodnja veća 30%

Ove godine Fond za razvoj obezbedio je kao i prošle godine šest miliona dinara za pokretanje poslovanja, od kojih 1,8 miliona dinara bespovratno.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 21.03.2017.

10:16

Dvaput kredit od BG-a, proizvodnja veća 30%
Foto: Thinkstock

To je izjavio član gradskog veća Dragomir Petronijević tokom obilaska kompanije NAG koja je uz pomoć subvencija Grada Beograda nabavila potrebne mašine za rad i kazao da je Grad Beograd prošle godine dodelio 62 takva kredita čiji je rok otplate pet godina, a grejs period 12 meseci, navodi se u saopštenju.

Petronijević je pozvao sve zainteresovane da se jave na konkurse Sekretarijata za privredu, ali i Fonda za razvoj, za grantove za start-ap, naglašavajući da dobra ideja i vera u sopstvene mogućnosti uvek rezultiraju uspehom.

"Poručujem svim zainteresovanima da se jave Savetu za zapošljavanje sa svojim idejama i inicijativama. Privrednici obezbeđuju priliv novca u budžet, a mi smo tu da budemo njihov servis", rekao je on.

Prema njegovim rečima, grad želi da bude partner privatnicima koji pokreću ili razvijaju sopstveni biznis dodajući da je pomoć privrednicima koju obezbeđuje država veća iz godine u godinu.

Vlasnica preduzeća "NAG" Aleksandra Popović rekla je da je njeno preduzeće na tržištu 12 godina i da je do sada dva puta koristilo sredstva koja obezbeđuje Grad Beograd.

"Naša kompanija se bavi proizvodnjom poslovnih uniformi. Pre 12 godina smo podigli kredit od Fonda za razvoj, da bismo 2014. od Grada Beograda dobili subvencije koje smo iskoristili za kupovinu mašina. Jedna od tada nabavljenih mašina nam je izuzetno važna, jer na njoj radimo uzorke. Godinu dana kasnije, 2015, ponovo smo uz pomoć subvencija grada pospešili proizvodnju, po našim procenama za 30 odsto", rekla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: