Nemci pomažu, 615.000 EUR za obnovu

Lokalne vlasti Preševa i Vranja, gradova koji se suočavaju s migrantskom krizom, dobile su od nemačke razvojne KFW Banke ukupno 615.000 evra bespovratne pomoći.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 23.12.2016.

19:07

Nemci pomažu, 615.000 EUR za obnovu
Foto: Thinkstock

Novac je namenjen za izgradnju i obnovu infrastrukturnih objekata.

Pomoć je stigla preko Ministarstva za rad i socijalna pitanja Srbije.Šef kabineta predsednika Opštine Preševo Gazmend Seljmani izjavio je za agenciju Beta da je ta opština kao donaciju Vlade Nemačke dobila 50.000 evra, za rekonstrukciju fiskulturne sale u Osnovnoj školi "Ibrahim Keljmendi" u Preševu.

Grad Vranje je preko Ministarstva za rad i socijalna pitanja dobio 565.000 evra, što će, po rečima gradonačelnika Slobodana Milenkovića, biti utrošeno na rekonstrukciju tri osnovne škole na prostoru grada Vranja.

Bespovratna pomoć koju je dobilo 14 lokalnih samouprava u Srbiji koje se suočavaju sa migrantskom krizom iznosi ukupno 5,4 miliona evra.

Preševo se kao prvo u Srbiji suočilo s migrantskom krizom. U tom gradu je u julu prošle godine otvoren i prvi prihvatni centar za izbeglice sa Bliskog istoka kroz koji je do sada registrovano više od 700.000 izbeglica i migranata iz azijskih i afričkih zemalja, koje su nakon prijavljivanja nastavili svoj put prema zemljama EU u kojima imaju nameru da zatraže azil.

Ministar za rad i socijalna pitanja Aleksandar Vulin je rekao da je u Srbiji 7.000 izbeglica i migranata s Bliskog istoka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: