Vučić: Aerodrom u koncesiju na 25 godina

Vlada Srbije razmišlja o davanju beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" u koncesiju na 25 godina, rekao je premijer Aleksandar Vučić.

Srbija

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 09.12.2016.

13:09

Vučić: Aerodrom u koncesiju na 25 godina
Foto: Tanjug

Kako je istakao, to bi donelo oko 350 do 400 miliona evra odjednom i godišnje po 10 do 11 miliona evra.

Vučić je, u obraćanju novinarima, rekao da još nije doneta odluka, ali da je vlada najbliža koncesiji.

“Išli bismo na plaćanje unapred za celokupan ugovor, kao i na godišnju koncesionu naknadu. Bila bi otvorena tenderska procedura i mislim da bismo mogli da dobijemo koncesiju na 25 godina”, rekao je Vučić.

On je dodao da se o tome razgovara sa koncesionim savetnikom kompanijom Lazard.

"To bi značilo da godišnje imamo oko 10 do 11 miliona evra. Plus još unapred plaćanje, za koje mislim da možemo da dobijemo 350 do 400 miliona evra, što je dobro u odnosu na pre nekoliko godina, kada nismo mogli da dobijemo ni 100 miliona evra”, rekao je Vučić.

Kako je konstatovao, to će biti moguće zahvaljujući dobrim rezultatima rada ove vlade, uprave aerodroma i kompanije Er Srbija.

Premijer je posetio aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu i obišao novoizgađenu platformu za odleđivanje i sprečavanje zaleđivanja aviona.

Vučić je ukazao i na činjenicu da je na Aerodromu "Nikola Tesla", prvi put posle 40 godina, u izgradnji i vidikovac, u koji se ulaže oko milijardu dinara

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: