"Srbija se pomerila za 44 mesta, ne gleda region"

Realno je da Srbija do kraja mandata ove vlade bude među prvih 20 zemalja na rang-listi Svetske banke "Duing biznis", kaže ministarka Ana Brnabić.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 26.10.2016.

14:49

Foto: Tanjug

Srbije Ana Brnabić izjavila

Kako je rekla ministarka državne uprave i lokalne samouprave, za to je potrebno mnogo truda i političke volje.

Ona je na skupu Nacionalne alijanse za lolalni i ekonomski razvoj (NALED) na kojem je predstavljen izveštaj "Duing biznis", rekla da je veliki uspeh što se Srbija za dve godine na toj listi pomerila napred za ukupno 44 mesta.

"Ako nastavimo ovako, možemo do kraja mandata vlade da budemo u prvih 20 mesta”, rekla je ona.

Na pitanje da li ima razloga za slavlje jer je Srbija na toj listi i dalje iza nekih zemalja regiona, Brnabić je rekla da je Srbija nema potrebe da gleda na region, ako “trči svoju trku”.

Brnabić je dodala da je za Srbiju odlična vest da je i region dobar, jer je regionalna stabilnost jedan od preduslova za privlačenje investotora.

Ona je govoreći o uvođenju obavezne članarine u PKS, što je u izveštaju "Duinig biznis" navedeno kao rizik za nazadovanje Srbije, rekla da je bilo dosta analiza o toj temi.

Prema njenim rečima, to je opravdano, ukoliko će ta mera pomoći da komora radi efikasnije.

“Ako će to da pomogne da PKS radi efikasnije i da bude bolji servis privrede, onda je to opravdano. Analize su pokazale da to neće koštati Srbiju pozicije na listi Duing biznis, ako se uvede jedno plaćanje, a ne kao to je ranije bilo mesečno plaćanje”, objasnila je ona.

Dodala je da ako to plaćanje bude elektronsko, onda "Srbija neće pretrpeti pad" na rang-listi Svetske banke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: