Srbija

Ponedeljak, 10.10.2016.

11:20

Država nudi na prodaju još 13 velikih

U Srbiji bi do kraja godine na prodaju trebalo da bude oglašeno 13 od 174 preduzeća u nadležnosti Ministarstva privrede, nakon neuspešnih prodaja.

Izvor: Tanjug, Večernje novosti

Država nudi na prodaju još 13 velikih
Foto: Thinkstock

To su objavile Večernje novosti, koje navode da su među tih 13 firmi Saobraćajno preduzeće "Lasta" iz Beograda i "Luka Novi Sad", a u sledećem krugu privatizacije biće banje i javna preduzeća.

Među značajnim subjektima privatizacije, za koje sledi sprovođenje postupka prodaje su i "Galenika", "RTB Bor grupa", "PKB Korporacija", "Petrohemija", "Simpo" i "Slavija hoteli".

Za privatizaciju banja, piše list, Ministarstvo privrede je na osnovu zajedničkog predloga ministarstava zdravlja i za rad i boračka i socijalna pitanja predvidelo tri banje - "Gejzer", "Vranjske Banje" i "Bujanovac", ali su sve u sporu i PIO Fond i država pred sudom utvrđuju koliko kome pripada, pa prodaje nema bez njihovog dogovora.

Prema pisanju Večernjih novosti, na kraju 2015. bez privatnog vlasnika bilo je ukupno 526 preduzeća koja su zapošljavala 90.000 radnika, a od tada je 236 otišlo u stečaj, za 71 je obustavljen postupak prodaje i 43 su "udomljena".

U 174 neprodatih preduzeća radi 53.000 radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

"Nećemo ometati snabdevanje ruskim gasom"

Moldavija neće ometati isporuku ruskog gasa kroz svoj region Transistriju nakon što ugovor o tranzitu sa Ukrajinom istekne ove godine, izjavio je juče moldavski ministar energetike Viktor Parlicov.

7:56

8.5.2024.

1 d

Podeli: