"Ako se dogovorimo, otvoriće najmanje 6.000 mesta"

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović kaže da bi pet novih investitora čiji se dolazak uskoro očekuje trebalo da u tom gradu otvore najmanje 6.000 radnih mesta.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 21.09.2016.

16:33

Foto: Thinkstock

Bulatović je na konferenciji za novinare izjavio da je sa jednim od investitora, kompanijom "Imi" već potpisan Memorandum o razumevanju, dok se sa ostalima pregovara.

"Radi se uglavnom o kompanijama iz oblasti auto industrije, elektronike i mašinstva. Sa njima pregovaramo po pitanju zemljišta i planskih dokumenata neophodnih za izdavanje građevinske dozvole", rekao je on.

Prema njegovim rečima, investitori čiji se dolazak očekuje zaposliće pre svega inženjere, a to je gradu posebno bitno, jer bi se time zaustavio odlazak visokokvalifikovanih mladih ljudi u inostranstvo.

Bulatović je izjavio i da su u toku pregovori sa crnogorskom kompanijom "Akvatera solušns" (Aquaterra solutions) koja je najavila izgradnju akva parka na lokaciji "Lozni kalem", na ulazu u Nišku Banju.

"Sa njima smo se dogovorili da do 31. decembra završimo deo koji se odnosi na grad, odnosno deo koji se odnosi na izdavanje građevinske dozvole", naglasio je gradonačelnik Niša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: