BG na vodi: Odbijena dozvola za kulu

Zahtev investitora za gradnju kule u "Beogradu na vodi" nije podnet elektronski i zbog toga je morao da bude odbijen, kaže Zorana Mihajlović.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 20.09.2016.

15:38

BG na vodi: Odbijena dozvola za kulu
Foto: Tanjug

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je, odgovarajući na pitanje novinara zašto je odbijen taj zahtev, rekla da je reč isključivo o poštovanju zakona, podsetivši da je u Srbiji 1. januara ove godine uvedeno elektronsko izdavanje građevinskih dozvola.

"Neke stvari su bile predate u papirima, ali to nije ništa neobično i to nije jedini objekat za koji se vrati dokumentacija da se popravi. U ovom slučaju ne postoje suštinski razlozi zbog čega nije dobijena dozvola - nema, gospodo, više papira, sve je elektronski", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je navela da se elektronske građevinske dozvole u Srbiji izdaju u proseku za sedam dana.

Zaključak Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kojim se odbija zahtev za izdavanje dozvole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

8 h

Podeli: