Utorak, 20.09.2016.

15:38

BG na vodi: Odbijena dozvola za kulu

Zahtev investitora za gradnju kule u "Beogradu na vodi" nije podnet elektronski i zbog toga je morao da bude odbijen, kaže Zorana Mihajlović.

Izvor: Tanjug

BG na vodi: Odbijena dozvola za kulu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

arhitekta

pre 7 godina

koja laz! Izdavanje gradjevinske dozvole i dalje traje min pola godine. Prvo se predaje zahtev za lokacijske uslove. Na pozitivan Ili negativan odgovor se ceka po zakonu 5 dana, a meni se desavalo da mesec ipo dana u Sekretarijatu za urbanizam i gradj dozvole niko nije ni pipbuo predmet. Ako je sve u redu refetent dalje prosledjuje projekat kunalcima koji imaju rok da odgovore sa uslovima mesec dana, koji ovi do duse zaista isppstuju. Kad komunalce vrate uslove ceka se jos 10 do 15 dana da se prepise i uoblici tekst sa krajnjim uslova Sekretarijata i kominalnih kuca. Eto samo lokacijski uslovi su 3 meseca. posle toga ide predaja (uglavnom usaglasenog projekta) za gradj dozvolu. opet cekanje bar 5 dana pregledanje, 5 dana list nepokretnosti, 5 dana oko direkcije za graj zemljiste, 5 dana oko potposivanja resenja, i eto ih vec 4 meseca procedure u slucaju da projekat nema ni jednu jedinu zamerku od stranen obradjivaca. prosek je nekh 6 meseci sigurno. Zelja mi je bila da samo pokudam da objasnim da je prica oko novih rokova klasicna demagogija. Sve je isto samo se je stampa brdo papira.

Savamala

pre 7 godina

smejurija, totalna. Da li to gospodja ministarka glumi pravnu drzavu???
A sta na to kaze Vucicev prijatelj seik??? A one silne milijarde???
Vidimo se 29. 9. u 18:00 ispred Skupstine grada! Dodjite!!!

Pametnjaković

pre 7 godina

E moji "pravnici".Gde li kupiste diplome!?Ovu materiju u formalnom smislu reguliše Zakon o opštem upravnom postupku( ZOUP) a ne Zakon o parničnom posltupku (ZPP)!!!!Sedi jedan!

DamZan

pre 7 godina

I oni stvarno ocekuju da im neko poveruje? Doneli lez specijalis da bi izbegli ustav i zakone, bageima rusili noci, drzali ljude u zarobljenistvu a sada ...nema gospodo vise papira, od sada sve elektronski

Anonimus

pre 7 godina

A koliko treba da se čeka na uknjižbu stana legalno izgradjenog 89-e godine u sklopu celog naselja od strane tada državnih firmi? Ja ću vam reći. Ako imate vezu nešta manje od godinu dana na opštini zvezdara!!!

Sve za istinu

pre 7 godina

@StariDruze, a pro po odbacivanja neuredne tuzbe po zpp-u, ne znam da li si znao da se na uredjivanje vraca samo ona neuredna tuzba koja je potpisana od stanke - "laika", dok se neuredne tuzbe advokata odmah odbacuju, osim ukoliko ne poznajes sudiju koji ce te na neformalnom razgovoru opomenuti da uredis tuzbu...

Btw, sustina je da je nedopustivo za pravnika profesionalca, koji mora da bude "profesionalni pisac" da mu podnesak bude odbacen kao neuredan, nepotpun ili nerazumljiv.

Koliko sam dobar pravnik, o meni govore neka objektivnija i strucnija merila :) Ali hvala na kritici.

Poziv za zaposljavanje je bio sarkastican. Problem je sto svi pravni poslovi zbog gresaka pravnika iz firmi investitora koji primaju veoma lepe plate i drugih drustava za posebne namene na kraju zavrse kod skupljih advokatskih kancelarija stvarajuci time dodatni trosak za investicioni projekat, a u nasem slucaju i za drzavu.

bljak

pre 7 godina

@(Bojan, 20. septembar 2016 17:38)

Nije tesko biti ekspert za ruznocu, s obzirom kakvim su nas gradnjama zasipali u zadnjih 25 godina, od kioska do soping molova. Beograd, kao evropski grad na brezuljcima i dve reke, bi trebalo, ja mislim, da izgleda ovako:

https://images8.alphacoders.com/541/541316.jpg

ili ovako

http://www.craigv.us/photography/prague.JPG

Pa uporedi ovo sa slikama Dubaija i slicnih pustinjskih utvara.

qwerty

pre 7 godina

У блоку 32 на Н.Београду гради се трафо-станица у непосредној близини стамбених зграда и вртића. Инспектори за урбанизам и екологију су донели забрану градње. Из необјашњивих разлога одлука инспектора није уручена господи из ЕМС-а већ неколико месеци, па се т.с. несметано гради и даље.

Drug Stari

pre 7 godina

@sve za istinu Los si ti pravnik ako nisi cuo da je na primer po zpp-u potrebno prvo podnosioca pozvati na uredjenje neuredne tuzbe ili podneska u odredjenom roku i tek nakon proteka roka ili ako opet stigne neuredan podnesak, donece se resenje o odbacivanju, a moguce je i ako je zahtev prima facie neosnovan, sto je retkost. Ovde je pak rec o upravnom postupku koji je jos fleksibilniji i dozvoljava skoro neogranicene mogucnosti za stranke. Pateticno je na komentarima kukati za poslom, izadji iz kuce malo, jedini ti nisi ovde ukapirao da je ovo samo reklama za "efikasnost" i "postenje" administracije, nego mislis da su svi glupi a da si ti iz tri knjige naucio vise nego svi. Samo se tesi, ali oni bi te zednog preko vode preveli a ti mislis da su dileje.

Lala iz Banata

pre 7 godina

sve za istinu Los si ti pravnik ako nisi cuo da je na primer po zpp-u potrebno prvo podnosioca pozvati na uredjenje neuredne tuzbe ili podneska u odredjenom roku i tek nakon proteka roka ili ako opet stigne neuredan podnesak, donece se resenje o odbacivanju, a moguce je i ako je zahtev prima facie neosnovan, sto je retkost. Ovde je pak rec o upravnom postupku koji je jos fleksibilniji i dozvoljava skoro neogranicene mogucnosti za stranke. Pateticno je na komentarima kukati za poslom, izadji iz kuce malo, jedini ti nisi ovde ukapirao da je ovo samo reklama za "efikasnost" i "postenje" administracije, nego mislis da su svi glupi a da si ti iz tri knjige naucio vise nego svi. Samo se tesi, ali oni bi te zednog preko vode preveli a ti mislis da su dileje.
(Drug Stari, 20. septembar 2016 21:03)

Ako već pominješ Zakon o parničnom postupku, čisto informativno, treba da znaš da, kada je u pitanju odbacivanje tužbe, ista se odbacuje bez izuzetka - odmah, ako ju je neurednu predao advokat - punomoćnik.
Što se tiče "reklame", sa time se slažem. Ova država voli da radi naopako, samo da bi sebi lažno podigla cenu.

Sve za istinu

pre 7 godina

Nije odbijeno, vec odbaceno. Kad se donosi resenje o odbijanju to znaci da se ne ispunjavaju sustinski uslovi da se nesto sprovede i to se vise ne moze sprovoditi. Kad se nesto odbacuje, to znaci da nisu ispunjeni formalni uslovi da se odluci o zahtevu, pa kad se ti uslovi ostvare, odlucivace se da li da se zahtev usvoji ili odbije.

Ne podrzavam partokratiju, al ko razume shvatice xd

Uglavnom, prosto neshvatljivo da se na celu najvaznijeg invedticionog projekta Srbije stavljaju pravnici diletanti koji ce sastaviti zahtev koji ce biti odbacen. Najveca sramota za pravnika je da mu zahtev bude odbacen, tj. da ni ne bude uzet u razmatranje jer nisu ispostovane osnovne procesne pretpostavke za odlucivanje.

Vucicu zaposli me na ovom projektu! :D

miki

pre 7 godina

kak'a bre kula ljudi?? pa to liči na veliki masažer!srbi su se stalno vekovima svađali pa i sad oko tamo neke metalne vavilonke u obliku masažera pored save?!što reče jedan vi sad dole sutra gore,a meni je bitno samo da se očisti obala da ljudi prošetaju nakon 100 godina jer je beograd i ovako ružan i smrdljiv i ništa se tu bitnije neće desiti!

dipl.ing.arhitekture

pre 7 godina

Znaci radi se bez dozvole i resenja.Hoce li se obustaviti gradnja ili ce ovo biti sruseno jer kako sekaze u Ministarstvu sve ce biti ruseno sto nije ucrtano pre 15 Novembra 2015.

A.

pre 7 godina

Rešenje je od 15.07.2016..
U dokumentu piše "Protiv ovog zaključka može se podneti prigovor Vladi Republike Srbije, u roku od tri dana od dana dostavljanja zaključka."

Čini mi se da objašnjenje ("nema gospodo više papira, sve je elektronski", rekla je Mihajlović) služi samo da miistarka sama pohvali ministarstvo na čijem je čelu. A, suština je da je prigovor u roku od tri dana (verovatno) došao u Vladu.
To se sve događalo pre 2 meseca i zašto je Tanjug ovu vest SADA dostavio medijima?

Postavljanje šipova je započeto u januaru, zahtev za izdavanje građevinske dozvole je predat u julu, ministarstvo ga odbacuje u julu...

PS: Iz vesti sa sajta b92 "BG na vodi - temelji duboki kao soliter" ((IZVOR: VEČERNJE NOVOSTI, 4.01.2016.):
"Radimo fundiranje objekta, postavljamo šipove i barete", objašnjava nam Milidar Jovanović, šef gradilišta.

kamasutra

pre 7 godina

Zašto se uopšte Ministarstvo bavi dozvolom kada je to u nadležnosti gradskog Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove? Samo ukoliko dođe do spora se nadležnost "podiže" na nivo Ministarstva. Nisu čista posla.

Bojan

pre 7 godina

Pozdravljam odbijanje dozvola za gradnju svih arhitektonskih karakondzula koje su predvidjene planom BG@H2O! Beograd kao evropski grad na rekama treba da izgleda potpuno drugacije od pustinjskog cuda pored vrelog mora. Smrt nakaznostima!
(bljak, 20. septembar 2016 16:38)

A na osnovu čega si ti ekspert za ocenu šta je ružno/lepo/potrebno/nepotrebno Beogradu ? Sve go ekspert do eksperta ! Nema bitne razlike između tebe i ovih "graditelja". Ista ste sorta samo što su oni trenutno "gore", a ti "dole". Zato ti i tebi slični pozivate na "Smrt!", da biste sutra isto to radili kao i ovi, i oni prethodni.
Bolje ti reši sebi neki problem, bez pipanja ili lizanja "politike", ako umeš. Ove probleme ostavi onima koji ih i prave. Nikom od nas ni u džep, ni iz džepa. Ništa nismo imali, ništa od ovoga imati nećemo. Ko god kaže drugačije nek pogleda u džep. Svoj džep.

Лајави

pre 7 godina

Прочитао сам цео закључак и по овом закључку није у питању само форма (електронска), већ недостаје још брдо документације. Ни техничка документације није урађена по правилнику и то се јасно и наглашава у закључку.

q

pre 7 godina

Чекај, немају дозволу, кула се већ месецима гради, без дозволе!? Јел сад следи рушење и враћање у пређашње стање?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (popeye, 20. septembar 2016 16:38)

Nije to ta kula. To su stambene zgrade koje zida energoprojekt I to je sve sto cete videto od BGDH2O

Nije to jedini problem

pre 7 godina

Očigledno je da ni ministarka ni novinari nisu pročitali celokupno obrazloženje odbacivanja zahteva za izdavanje građevinske dozvole za pobijanje šipova za ovu kulu, već samo prvi stav. Osim toga, čini mi se da su ti šipovi za Kulu Beograd već davno pobijeni. Proverite.

popeye

pre 7 godina

Чекај, немају дозволу, кула се већ месецима гради, без дозволе!? Јел сад следи рушење и враћање у пређашње стање?

bljak

pre 7 godina

Pozdravljam odbijanje dozvola za gradnju svih arhitektonskih karakondzula koje su predvidjene planom BG@H2O! Beograd kao evropski grad na rekama treba da izgleda potpuno drugacije od pustinjskog cuda pored vrelog mora. Smrt nakaznostima!

Banderaš

pre 7 godina

E baš dobro (to B92 inače skoro nikad ne radi, ne znam šta im bi) da je objavljen i sam dokument na koji se članak odnosi. A tamo lepo piše da se zahtev odnosi samo i jedino na podizanje šipova! Nikakve kule se ne pominju niti se za njih traži dozvola. Što je i normalno kad se zna šta je Beograd na vodi, tj. kule će biti razmatrane za dve, najdalje dve i po godine kad prodaju šipove u vodi.

popeye

pre 7 godina

Чекај, немају дозволу, кула се већ месецима гради, без дозволе!? Јел сад следи рушење и враћање у пређашње стање?

bljak

pre 7 godina

Pozdravljam odbijanje dozvola za gradnju svih arhitektonskih karakondzula koje su predvidjene planom BG@H2O! Beograd kao evropski grad na rekama treba da izgleda potpuno drugacije od pustinjskog cuda pored vrelog mora. Smrt nakaznostima!

q

pre 7 godina

Чекај, немају дозволу, кула се већ месецима гради, без дозволе!? Јел сад следи рушење и враћање у пређашње стање?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (popeye, 20. septembar 2016 16:38)

Nije to ta kula. To su stambene zgrade koje zida energoprojekt I to je sve sto cete videto od BGDH2O

Nije to jedini problem

pre 7 godina

Očigledno je da ni ministarka ni novinari nisu pročitali celokupno obrazloženje odbacivanja zahteva za izdavanje građevinske dozvole za pobijanje šipova za ovu kulu, već samo prvi stav. Osim toga, čini mi se da su ti šipovi za Kulu Beograd već davno pobijeni. Proverite.

Лајави

pre 7 godina

Прочитао сам цео закључак и по овом закључку није у питању само форма (електронска), већ недостаје још брдо документације. Ни техничка документације није урађена по правилнику и то се јасно и наглашава у закључку.

Banderaš

pre 7 godina

E baš dobro (to B92 inače skoro nikad ne radi, ne znam šta im bi) da je objavljen i sam dokument na koji se članak odnosi. A tamo lepo piše da se zahtev odnosi samo i jedino na podizanje šipova! Nikakve kule se ne pominju niti se za njih traži dozvola. Što je i normalno kad se zna šta je Beograd na vodi, tj. kule će biti razmatrane za dve, najdalje dve i po godine kad prodaju šipove u vodi.

A.

pre 7 godina

Rešenje je od 15.07.2016..
U dokumentu piše "Protiv ovog zaključka može se podneti prigovor Vladi Republike Srbije, u roku od tri dana od dana dostavljanja zaključka."

Čini mi se da objašnjenje ("nema gospodo više papira, sve je elektronski", rekla je Mihajlović) služi samo da miistarka sama pohvali ministarstvo na čijem je čelu. A, suština je da je prigovor u roku od tri dana (verovatno) došao u Vladu.
To se sve događalo pre 2 meseca i zašto je Tanjug ovu vest SADA dostavio medijima?

Postavljanje šipova je započeto u januaru, zahtev za izdavanje građevinske dozvole je predat u julu, ministarstvo ga odbacuje u julu...

PS: Iz vesti sa sajta b92 "BG na vodi - temelji duboki kao soliter" ((IZVOR: VEČERNJE NOVOSTI, 4.01.2016.):
"Radimo fundiranje objekta, postavljamo šipove i barete", objašnjava nam Milidar Jovanović, šef gradilišta.

kamasutra

pre 7 godina

Zašto se uopšte Ministarstvo bavi dozvolom kada je to u nadležnosti gradskog Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove? Samo ukoliko dođe do spora se nadležnost "podiže" na nivo Ministarstva. Nisu čista posla.

dipl.ing.arhitekture

pre 7 godina

Znaci radi se bez dozvole i resenja.Hoce li se obustaviti gradnja ili ce ovo biti sruseno jer kako sekaze u Ministarstvu sve ce biti ruseno sto nije ucrtano pre 15 Novembra 2015.

Pametnjaković

pre 7 godina

E moji "pravnici".Gde li kupiste diplome!?Ovu materiju u formalnom smislu reguliše Zakon o opštem upravnom postupku( ZOUP) a ne Zakon o parničnom posltupku (ZPP)!!!!Sedi jedan!

miki

pre 7 godina

kak'a bre kula ljudi?? pa to liči na veliki masažer!srbi su se stalno vekovima svađali pa i sad oko tamo neke metalne vavilonke u obliku masažera pored save?!što reče jedan vi sad dole sutra gore,a meni je bitno samo da se očisti obala da ljudi prošetaju nakon 100 godina jer je beograd i ovako ružan i smrdljiv i ništa se tu bitnije neće desiti!

qwerty

pre 7 godina

У блоку 32 на Н.Београду гради се трафо-станица у непосредној близини стамбених зграда и вртића. Инспектори за урбанизам и екологију су донели забрану градње. Из необјашњивих разлога одлука инспектора није уручена господи из ЕМС-а већ неколико месеци, па се т.с. несметано гради и даље.

Sve za istinu

pre 7 godina

Nije odbijeno, vec odbaceno. Kad se donosi resenje o odbijanju to znaci da se ne ispunjavaju sustinski uslovi da se nesto sprovede i to se vise ne moze sprovoditi. Kad se nesto odbacuje, to znaci da nisu ispunjeni formalni uslovi da se odluci o zahtevu, pa kad se ti uslovi ostvare, odlucivace se da li da se zahtev usvoji ili odbije.

Ne podrzavam partokratiju, al ko razume shvatice xd

Uglavnom, prosto neshvatljivo da se na celu najvaznijeg invedticionog projekta Srbije stavljaju pravnici diletanti koji ce sastaviti zahtev koji ce biti odbacen. Najveca sramota za pravnika je da mu zahtev bude odbacen, tj. da ni ne bude uzet u razmatranje jer nisu ispostovane osnovne procesne pretpostavke za odlucivanje.

Vucicu zaposli me na ovom projektu! :D

bljak

pre 7 godina

@(Bojan, 20. septembar 2016 17:38)

Nije tesko biti ekspert za ruznocu, s obzirom kakvim su nas gradnjama zasipali u zadnjih 25 godina, od kioska do soping molova. Beograd, kao evropski grad na brezuljcima i dve reke, bi trebalo, ja mislim, da izgleda ovako:

https://images8.alphacoders.com/541/541316.jpg

ili ovako

http://www.craigv.us/photography/prague.JPG

Pa uporedi ovo sa slikama Dubaija i slicnih pustinjskih utvara.

Bojan

pre 7 godina

Pozdravljam odbijanje dozvola za gradnju svih arhitektonskih karakondzula koje su predvidjene planom BG@H2O! Beograd kao evropski grad na rekama treba da izgleda potpuno drugacije od pustinjskog cuda pored vrelog mora. Smrt nakaznostima!
(bljak, 20. septembar 2016 16:38)

A na osnovu čega si ti ekspert za ocenu šta je ružno/lepo/potrebno/nepotrebno Beogradu ? Sve go ekspert do eksperta ! Nema bitne razlike između tebe i ovih "graditelja". Ista ste sorta samo što su oni trenutno "gore", a ti "dole". Zato ti i tebi slični pozivate na "Smrt!", da biste sutra isto to radili kao i ovi, i oni prethodni.
Bolje ti reši sebi neki problem, bez pipanja ili lizanja "politike", ako umeš. Ove probleme ostavi onima koji ih i prave. Nikom od nas ni u džep, ni iz džepa. Ništa nismo imali, ništa od ovoga imati nećemo. Ko god kaže drugačije nek pogleda u džep. Svoj džep.

Lala iz Banata

pre 7 godina

sve za istinu Los si ti pravnik ako nisi cuo da je na primer po zpp-u potrebno prvo podnosioca pozvati na uredjenje neuredne tuzbe ili podneska u odredjenom roku i tek nakon proteka roka ili ako opet stigne neuredan podnesak, donece se resenje o odbacivanju, a moguce je i ako je zahtev prima facie neosnovan, sto je retkost. Ovde je pak rec o upravnom postupku koji je jos fleksibilniji i dozvoljava skoro neogranicene mogucnosti za stranke. Pateticno je na komentarima kukati za poslom, izadji iz kuce malo, jedini ti nisi ovde ukapirao da je ovo samo reklama za "efikasnost" i "postenje" administracije, nego mislis da su svi glupi a da si ti iz tri knjige naucio vise nego svi. Samo se tesi, ali oni bi te zednog preko vode preveli a ti mislis da su dileje.
(Drug Stari, 20. septembar 2016 21:03)

Ako već pominješ Zakon o parničnom postupku, čisto informativno, treba da znaš da, kada je u pitanju odbacivanje tužbe, ista se odbacuje bez izuzetka - odmah, ako ju je neurednu predao advokat - punomoćnik.
Što se tiče "reklame", sa time se slažem. Ova država voli da radi naopako, samo da bi sebi lažno podigla cenu.

Sve za istinu

pre 7 godina

@StariDruze, a pro po odbacivanja neuredne tuzbe po zpp-u, ne znam da li si znao da se na uredjivanje vraca samo ona neuredna tuzba koja je potpisana od stanke - "laika", dok se neuredne tuzbe advokata odmah odbacuju, osim ukoliko ne poznajes sudiju koji ce te na neformalnom razgovoru opomenuti da uredis tuzbu...

Btw, sustina je da je nedopustivo za pravnika profesionalca, koji mora da bude "profesionalni pisac" da mu podnesak bude odbacen kao neuredan, nepotpun ili nerazumljiv.

Koliko sam dobar pravnik, o meni govore neka objektivnija i strucnija merila :) Ali hvala na kritici.

Poziv za zaposljavanje je bio sarkastican. Problem je sto svi pravni poslovi zbog gresaka pravnika iz firmi investitora koji primaju veoma lepe plate i drugih drustava za posebne namene na kraju zavrse kod skupljih advokatskih kancelarija stvarajuci time dodatni trosak za investicioni projekat, a u nasem slucaju i za drzavu.

Drug Stari

pre 7 godina

@sve za istinu Los si ti pravnik ako nisi cuo da je na primer po zpp-u potrebno prvo podnosioca pozvati na uredjenje neuredne tuzbe ili podneska u odredjenom roku i tek nakon proteka roka ili ako opet stigne neuredan podnesak, donece se resenje o odbacivanju, a moguce je i ako je zahtev prima facie neosnovan, sto je retkost. Ovde je pak rec o upravnom postupku koji je jos fleksibilniji i dozvoljava skoro neogranicene mogucnosti za stranke. Pateticno je na komentarima kukati za poslom, izadji iz kuce malo, jedini ti nisi ovde ukapirao da je ovo samo reklama za "efikasnost" i "postenje" administracije, nego mislis da su svi glupi a da si ti iz tri knjige naucio vise nego svi. Samo se tesi, ali oni bi te zednog preko vode preveli a ti mislis da su dileje.

DamZan

pre 7 godina

I oni stvarno ocekuju da im neko poveruje? Doneli lez specijalis da bi izbegli ustav i zakone, bageima rusili noci, drzali ljude u zarobljenistvu a sada ...nema gospodo vise papira, od sada sve elektronski

arhitekta

pre 7 godina

koja laz! Izdavanje gradjevinske dozvole i dalje traje min pola godine. Prvo se predaje zahtev za lokacijske uslove. Na pozitivan Ili negativan odgovor se ceka po zakonu 5 dana, a meni se desavalo da mesec ipo dana u Sekretarijatu za urbanizam i gradj dozvole niko nije ni pipbuo predmet. Ako je sve u redu refetent dalje prosledjuje projekat kunalcima koji imaju rok da odgovore sa uslovima mesec dana, koji ovi do duse zaista isppstuju. Kad komunalce vrate uslove ceka se jos 10 do 15 dana da se prepise i uoblici tekst sa krajnjim uslova Sekretarijata i kominalnih kuca. Eto samo lokacijski uslovi su 3 meseca. posle toga ide predaja (uglavnom usaglasenog projekta) za gradj dozvolu. opet cekanje bar 5 dana pregledanje, 5 dana list nepokretnosti, 5 dana oko direkcije za graj zemljiste, 5 dana oko potposivanja resenja, i eto ih vec 4 meseca procedure u slucaju da projekat nema ni jednu jedinu zamerku od stranen obradjivaca. prosek je nekh 6 meseci sigurno. Zelja mi je bila da samo pokudam da objasnim da je prica oko novih rokova klasicna demagogija. Sve je isto samo se je stampa brdo papira.

Savamala

pre 7 godina

smejurija, totalna. Da li to gospodja ministarka glumi pravnu drzavu???
A sta na to kaze Vucicev prijatelj seik??? A one silne milijarde???
Vidimo se 29. 9. u 18:00 ispred Skupstine grada! Dodjite!!!

Anonimus

pre 7 godina

A koliko treba da se čeka na uknjižbu stana legalno izgradjenog 89-e godine u sklopu celog naselja od strane tada državnih firmi? Ja ću vam reći. Ako imate vezu nešta manje od godinu dana na opštini zvezdara!!!

popeye

pre 7 godina

Чекај, немају дозволу, кула се већ месецима гради, без дозволе!? Јел сад следи рушење и враћање у пређашње стање?

Nije to jedini problem

pre 7 godina

Očigledno je da ni ministarka ni novinari nisu pročitali celokupno obrazloženje odbacivanja zahteva za izdavanje građevinske dozvole za pobijanje šipova za ovu kulu, već samo prvi stav. Osim toga, čini mi se da su ti šipovi za Kulu Beograd već davno pobijeni. Proverite.

bljak

pre 7 godina

Pozdravljam odbijanje dozvola za gradnju svih arhitektonskih karakondzula koje su predvidjene planom BG@H2O! Beograd kao evropski grad na rekama treba da izgleda potpuno drugacije od pustinjskog cuda pored vrelog mora. Smrt nakaznostima!

Banderaš

pre 7 godina

E baš dobro (to B92 inače skoro nikad ne radi, ne znam šta im bi) da je objavljen i sam dokument na koji se članak odnosi. A tamo lepo piše da se zahtev odnosi samo i jedino na podizanje šipova! Nikakve kule se ne pominju niti se za njih traži dozvola. Što je i normalno kad se zna šta je Beograd na vodi, tj. kule će biti razmatrane za dve, najdalje dve i po godine kad prodaju šipove u vodi.

q

pre 7 godina

Чекај, немају дозволу, кула се већ месецима гради, без дозволе!? Јел сад следи рушење и враћање у пређашње стање?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (popeye, 20. septembar 2016 16:38)

Nije to ta kula. To su stambene zgrade koje zida energoprojekt I to je sve sto cete videto od BGDH2O

Лајави

pre 7 godina

Прочитао сам цео закључак и по овом закључку није у питању само форма (електронска), већ недостаје још брдо документације. Ни техничка документације није урађена по правилнику и то се јасно и наглашава у закључку.

A.

pre 7 godina

Rešenje je od 15.07.2016..
U dokumentu piše "Protiv ovog zaključka može se podneti prigovor Vladi Republike Srbije, u roku od tri dana od dana dostavljanja zaključka."

Čini mi se da objašnjenje ("nema gospodo više papira, sve je elektronski", rekla je Mihajlović) služi samo da miistarka sama pohvali ministarstvo na čijem je čelu. A, suština je da je prigovor u roku od tri dana (verovatno) došao u Vladu.
To se sve događalo pre 2 meseca i zašto je Tanjug ovu vest SADA dostavio medijima?

Postavljanje šipova je započeto u januaru, zahtev za izdavanje građevinske dozvole je predat u julu, ministarstvo ga odbacuje u julu...

PS: Iz vesti sa sajta b92 "BG na vodi - temelji duboki kao soliter" ((IZVOR: VEČERNJE NOVOSTI, 4.01.2016.):
"Radimo fundiranje objekta, postavljamo šipove i barete", objašnjava nam Milidar Jovanović, šef gradilišta.

dipl.ing.arhitekture

pre 7 godina

Znaci radi se bez dozvole i resenja.Hoce li se obustaviti gradnja ili ce ovo biti sruseno jer kako sekaze u Ministarstvu sve ce biti ruseno sto nije ucrtano pre 15 Novembra 2015.

kamasutra

pre 7 godina

Zašto se uopšte Ministarstvo bavi dozvolom kada je to u nadležnosti gradskog Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove? Samo ukoliko dođe do spora se nadležnost "podiže" na nivo Ministarstva. Nisu čista posla.

Bojan

pre 7 godina

Pozdravljam odbijanje dozvola za gradnju svih arhitektonskih karakondzula koje su predvidjene planom BG@H2O! Beograd kao evropski grad na rekama treba da izgleda potpuno drugacije od pustinjskog cuda pored vrelog mora. Smrt nakaznostima!
(bljak, 20. septembar 2016 16:38)

A na osnovu čega si ti ekspert za ocenu šta je ružno/lepo/potrebno/nepotrebno Beogradu ? Sve go ekspert do eksperta ! Nema bitne razlike između tebe i ovih "graditelja". Ista ste sorta samo što su oni trenutno "gore", a ti "dole". Zato ti i tebi slični pozivate na "Smrt!", da biste sutra isto to radili kao i ovi, i oni prethodni.
Bolje ti reši sebi neki problem, bez pipanja ili lizanja "politike", ako umeš. Ove probleme ostavi onima koji ih i prave. Nikom od nas ni u džep, ni iz džepa. Ništa nismo imali, ništa od ovoga imati nećemo. Ko god kaže drugačije nek pogleda u džep. Svoj džep.

qwerty

pre 7 godina

У блоку 32 на Н.Београду гради се трафо-станица у непосредној близини стамбених зграда и вртића. Инспектори за урбанизам и екологију су донели забрану градње. Из необјашњивих разлога одлука инспектора није уручена господи из ЕМС-а већ неколико месеци, па се т.с. несметано гради и даље.

bljak

pre 7 godina

@(Bojan, 20. septembar 2016 17:38)

Nije tesko biti ekspert za ruznocu, s obzirom kakvim su nas gradnjama zasipali u zadnjih 25 godina, od kioska do soping molova. Beograd, kao evropski grad na brezuljcima i dve reke, bi trebalo, ja mislim, da izgleda ovako:

https://images8.alphacoders.com/541/541316.jpg

ili ovako

http://www.craigv.us/photography/prague.JPG

Pa uporedi ovo sa slikama Dubaija i slicnih pustinjskih utvara.

miki

pre 7 godina

kak'a bre kula ljudi?? pa to liči na veliki masažer!srbi su se stalno vekovima svađali pa i sad oko tamo neke metalne vavilonke u obliku masažera pored save?!što reče jedan vi sad dole sutra gore,a meni je bitno samo da se očisti obala da ljudi prošetaju nakon 100 godina jer je beograd i ovako ružan i smrdljiv i ništa se tu bitnije neće desiti!

Sve za istinu

pre 7 godina

Nije odbijeno, vec odbaceno. Kad se donosi resenje o odbijanju to znaci da se ne ispunjavaju sustinski uslovi da se nesto sprovede i to se vise ne moze sprovoditi. Kad se nesto odbacuje, to znaci da nisu ispunjeni formalni uslovi da se odluci o zahtevu, pa kad se ti uslovi ostvare, odlucivace se da li da se zahtev usvoji ili odbije.

Ne podrzavam partokratiju, al ko razume shvatice xd

Uglavnom, prosto neshvatljivo da se na celu najvaznijeg invedticionog projekta Srbije stavljaju pravnici diletanti koji ce sastaviti zahtev koji ce biti odbacen. Najveca sramota za pravnika je da mu zahtev bude odbacen, tj. da ni ne bude uzet u razmatranje jer nisu ispostovane osnovne procesne pretpostavke za odlucivanje.

Vucicu zaposli me na ovom projektu! :D

Lala iz Banata

pre 7 godina

sve za istinu Los si ti pravnik ako nisi cuo da je na primer po zpp-u potrebno prvo podnosioca pozvati na uredjenje neuredne tuzbe ili podneska u odredjenom roku i tek nakon proteka roka ili ako opet stigne neuredan podnesak, donece se resenje o odbacivanju, a moguce je i ako je zahtev prima facie neosnovan, sto je retkost. Ovde je pak rec o upravnom postupku koji je jos fleksibilniji i dozvoljava skoro neogranicene mogucnosti za stranke. Pateticno je na komentarima kukati za poslom, izadji iz kuce malo, jedini ti nisi ovde ukapirao da je ovo samo reklama za "efikasnost" i "postenje" administracije, nego mislis da su svi glupi a da si ti iz tri knjige naucio vise nego svi. Samo se tesi, ali oni bi te zednog preko vode preveli a ti mislis da su dileje.
(Drug Stari, 20. septembar 2016 21:03)

Ako već pominješ Zakon o parničnom postupku, čisto informativno, treba da znaš da, kada je u pitanju odbacivanje tužbe, ista se odbacuje bez izuzetka - odmah, ako ju je neurednu predao advokat - punomoćnik.
Što se tiče "reklame", sa time se slažem. Ova država voli da radi naopako, samo da bi sebi lažno podigla cenu.

Sve za istinu

pre 7 godina

@StariDruze, a pro po odbacivanja neuredne tuzbe po zpp-u, ne znam da li si znao da se na uredjivanje vraca samo ona neuredna tuzba koja je potpisana od stanke - "laika", dok se neuredne tuzbe advokata odmah odbacuju, osim ukoliko ne poznajes sudiju koji ce te na neformalnom razgovoru opomenuti da uredis tuzbu...

Btw, sustina je da je nedopustivo za pravnika profesionalca, koji mora da bude "profesionalni pisac" da mu podnesak bude odbacen kao neuredan, nepotpun ili nerazumljiv.

Koliko sam dobar pravnik, o meni govore neka objektivnija i strucnija merila :) Ali hvala na kritici.

Poziv za zaposljavanje je bio sarkastican. Problem je sto svi pravni poslovi zbog gresaka pravnika iz firmi investitora koji primaju veoma lepe plate i drugih drustava za posebne namene na kraju zavrse kod skupljih advokatskih kancelarija stvarajuci time dodatni trosak za investicioni projekat, a u nasem slucaju i za drzavu.

arhitekta

pre 7 godina

koja laz! Izdavanje gradjevinske dozvole i dalje traje min pola godine. Prvo se predaje zahtev za lokacijske uslove. Na pozitivan Ili negativan odgovor se ceka po zakonu 5 dana, a meni se desavalo da mesec ipo dana u Sekretarijatu za urbanizam i gradj dozvole niko nije ni pipbuo predmet. Ako je sve u redu refetent dalje prosledjuje projekat kunalcima koji imaju rok da odgovore sa uslovima mesec dana, koji ovi do duse zaista isppstuju. Kad komunalce vrate uslove ceka se jos 10 do 15 dana da se prepise i uoblici tekst sa krajnjim uslova Sekretarijata i kominalnih kuca. Eto samo lokacijski uslovi su 3 meseca. posle toga ide predaja (uglavnom usaglasenog projekta) za gradj dozvolu. opet cekanje bar 5 dana pregledanje, 5 dana list nepokretnosti, 5 dana oko direkcije za graj zemljiste, 5 dana oko potposivanja resenja, i eto ih vec 4 meseca procedure u slucaju da projekat nema ni jednu jedinu zamerku od stranen obradjivaca. prosek je nekh 6 meseci sigurno. Zelja mi je bila da samo pokudam da objasnim da je prica oko novih rokova klasicna demagogija. Sve je isto samo se je stampa brdo papira.

DamZan

pre 7 godina

I oni stvarno ocekuju da im neko poveruje? Doneli lez specijalis da bi izbegli ustav i zakone, bageima rusili noci, drzali ljude u zarobljenistvu a sada ...nema gospodo vise papira, od sada sve elektronski

Savamala

pre 7 godina

smejurija, totalna. Da li to gospodja ministarka glumi pravnu drzavu???
A sta na to kaze Vucicev prijatelj seik??? A one silne milijarde???
Vidimo se 29. 9. u 18:00 ispred Skupstine grada! Dodjite!!!

Drug Stari

pre 7 godina

@sve za istinu Los si ti pravnik ako nisi cuo da je na primer po zpp-u potrebno prvo podnosioca pozvati na uredjenje neuredne tuzbe ili podneska u odredjenom roku i tek nakon proteka roka ili ako opet stigne neuredan podnesak, donece se resenje o odbacivanju, a moguce je i ako je zahtev prima facie neosnovan, sto je retkost. Ovde je pak rec o upravnom postupku koji je jos fleksibilniji i dozvoljava skoro neogranicene mogucnosti za stranke. Pateticno je na komentarima kukati za poslom, izadji iz kuce malo, jedini ti nisi ovde ukapirao da je ovo samo reklama za "efikasnost" i "postenje" administracije, nego mislis da su svi glupi a da si ti iz tri knjige naucio vise nego svi. Samo se tesi, ali oni bi te zednog preko vode preveli a ti mislis da su dileje.

Anonimus

pre 7 godina

A koliko treba da se čeka na uknjižbu stana legalno izgradjenog 89-e godine u sklopu celog naselja od strane tada državnih firmi? Ja ću vam reći. Ako imate vezu nešta manje od godinu dana na opštini zvezdara!!!

Pametnjaković

pre 7 godina

E moji "pravnici".Gde li kupiste diplome!?Ovu materiju u formalnom smislu reguliše Zakon o opštem upravnom postupku( ZOUP) a ne Zakon o parničnom posltupku (ZPP)!!!!Sedi jedan!