Novo u Bus-plus, kontrolor izdaje prekršajni nalog

Kontrolori sistema Bus-plus ubuduće će moći sami da štampaju prekršajne naloge i kažnjavaju putnike bez prisustva komunalnih policajaca, piše Blic.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 08.09.2016.

11:40

Novo u Bus-plus, kontrolor izdaje prekršajni nalog
Foto: Thinkstock

Kako piše list, ta novina predviđena je izmenom Odluke o javnom linijskom prevozu putnika koja će se danas naći na dnevnom redu Skupštine grada.

Do sada kontrolor je šverceru mogao samo da proda takozvanu posebnu kartu po ceni od 2.000 dinara ili da uzme podatke o putniku i prosledi ih Komunalnoj policiji. Ubuduće će njihovi aparati odmah štampati prekršajne naloge.

Sve je osmišljeno tako da su kontrolori samo posrednici tog procesa, odnosno kuriri koji ekspresno komunalnom policajcu šalju vaše podatke putem aparata a onda komunalci iz fotelje u svojim kancelarijama pišu kaznu, koja se vraća kontroloru i štampa u autobusu u kom je putnik uhvaćen bez karte.

U obrazloženju odluke navodi se da će time biti smanjeni troškovi davanja prekršajnih naloga, kojih mesečno iznose između 12.000 i 15.000 dinara.

“Od ovakvog uručenja se očekuje uvećanje prihoda Grada Beograda pošto će svakom putniku koji je u vozilu zatečen bez karte biti uručen prekršajni nalog”, dodaje se u obrazloženju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

6 h

Podeli: