Šef Komercijalne: Rano je govoriti o kupcima

Predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke Aleksander Piker izjavio je da je još rano govoriti o interesovanju bilo kog potencijalnog strateškog partnera.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 27.07.2016.

15:43

Šef Komercijalne: Rano je govoriti o kupcima
Foto: Tanjug

Piker je potvrdio da je privatizacija strateško opredeljenje akcionara te banke privatizacija.

"Sasvim je očekivan interes javnosti za sudbinu Komercijalne banke i to ne samo u zemlji, s obzirom da smo banka sa najvećim poverenjem gradjana Srbije, već i u inostranstvu imajući u vidu značaj, perspektivu i regionalnu prisutnost naše banke", rekao je Piker u izjavi Tanjugu komentarišući medijske navode prema kojima je Sosijete ženeral banka zainteresovana za privatizaciju Komercijalne.

Piker navodi da strateško opredeljenje akcionara Komercijalne banke AD Beograd jeste privatizacija i u skladu s tim je izabran privatizacioni savetnik koji treba da predloži model privatizacije.

"Zato je u ovom trenutku preuranjeno govoriti o interesovanju bilo kog potencijalnog strateškog partnera", rekao je Piker.

U Sosijete ženeral banci Tanjugu je rečeno da u skladu s politikok banke ne žele da komentarišu medijske spekulacije.

List Blic objavio je da je Sosijete ženeral banka zainteresovana za kupovinu Komercijalne banke, čija se prodaja priprema.

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković izjavila je da NBS ne učestvuje u pregovorima o prodaji i kupovini banaka i da je vest o navodnom kupcu Komercijalne banke i sama pročitala u novinama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

5 h

Podeli: