BG: Napravili veliku štetu zbog naplatne rampe

Zbog uništenog puta autobus 303 vozi skraćeno do Zaklopače umesto do Vrčina. Linija javnog prevoza kraća je čak sedam kilometara.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 19.06.2016.

14:17

BG: Napravili veliku štetu zbog naplatne rampe
Foto: Thinkstock

Autobusi na liniji 303 prevoze putnike od Ustaničke samo do Zaklopače umesto do Vrčina, jer su kamioni prevozeći zemlju za izgradnju nove naplatne rampe u Vrčinu oštetili put koji spaja ova dva naselja, pišu Večernje novosti.

Radnici, koje su angažovali "Putevi Srbije", popravljaju ovu saobraćajnicu. Međutim, na sajtu ovog javnog preduzeća nije objavljen rok za završetak radova, pa meštani mogu samo da nagađaju kada će se opet voziti starom trasom.

Iz Direkcije za javni prevoz najavljuju da će njihova vozila ponovo prevoziti sugrađane do okretnice u Vrčinu kad radnici osposobe kolovoz, ali nemaju informaciju za koliko dana će oni završiti posao.

Teretnjaci već danima prevoze ogromne količine zemlje kroz Zaklopaču do Vrčina gde se gradi nova naplatna rampa. Zbog velikog broja kamiona koji svakodnevno prevoze materijal, deo asfalta na skretanju sa Smederevskog puta u Zaklopaču je oštećen pre nekoliko dana, pa su autobusi sa oznakom 303 prevozili putnike samo do ovog skretanja.

U međuvremenu, građevinski radnici sanirali su pomenuto oštećenje, pa je linija produžena kroz ovo naselje. Međutim, kamioni su otvorili nove "rane" na putu od ovog mesta ka Vrčinu.

“Čim nam jave da su sanirali kolovoz, poslaćemo našeg stručnjaka da proceni da li možemo da produžimo liniju do Vrčina”, kažu iz Direkcije za javni prevoz.

Sugrađani će, dok im se ne popravi put, morati kolima ili peške da "premoste" oštećen deo saobraćajnice dug čak oko šest kilometara.

Kamioni koji su napravili rupe u asfaltu u Zaklopači prevoze materijal za izgradnju naplatne rampe koju grade firme "Štrabag", "Vojvodinaput" i PZP "Zaječar". Predviđeno je da radovi traju do 15. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

5 h

Podeli: