Vučić: Nismo ludi, pravimo rakete. Opet/FOTO

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je da se fabrika namenske industrije Krušik u Valjevu vraća na staze stare slave.

Srbija

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 14.05.2016.

12:23

Vučić: Nismo ludi, pravimo rakete. Opet/FOTO
Foto: Tanjug

Vučić je najavio da će u Krušiku, koji danas ima 1.731 radnika, uskoro biti zaposleno više od 2.000, od kojih će 1.500 raditi u proizvodnji.

"To je ogroman uspeh", rekao je Vučić.
Foto: Tanjug
On je naveo da je Krušik, kao i Železara u Smederevu, "priča o borbi i neodustajanju".
Foto: Tanjug
"Da smo vam pre nekoliko godina rekli da će se ovde opet proizvoditi rakete, rekli biste da smo ludi, a danas imamo sve delove za rakete i sve se proizvodi u Krušiku. Prvi put ćemo proizvoditi i cevi 155 milimetara", rekao je Vučić.
Foto: Tanjug
On je dodao da Krušik danas posluje dobro i da se finansira iz sopstvenih sredstava.

"Kad sam razgovarao sa zaposlenima, video sam da ljudi žive za fabriku i da su srećni što mogu da rade i da izdržavaju porodice", rekao je Vučić.
Foto: Tanjug
On je dodao da će se Srbija boriti da naredne godine bude evropski prvak u rastu BDP, što će značiti veće plate i penzije, zaustavljanje rasta javnog duga, uspešnu Srbiju.
Foto: Tanjug
Premijer je rekao da će Krušik ponovo biti najveća valjevska fabrika, u kojoj, kaže, želi da radi i više od 2.500 radnika, što će uticati na rast ukupne ekonomije, ali i kapacitete vojne industrije.
Foto: Tanjug
U Krušiku je danas položen kamen temeljac za novu kapislanu koja će zaposliti 120 novih radnika i pušten je u rad novi proizvodni pogon, odnosno hala za hladno i rotaciono istiskivanje, u kojem će raditi 70 radnika.
Foto: Tanjug
Ukupna vrednost investicije u novu kapislanu je 8,7 miliona evra, a objekat bi trebalo da bude izgrađen do kraja septembra.

Površina novog objekta biće 1.208 metara kvadratnih i tu će se proizvoditi kapisle za streljačku municiju tipa Bokser, kalibra 4,5 i 5,5 milimetara, dok je predviđeni kapacitet proizvodnje 400 miliona komada godišnje. U novoj hali za hladno i rotaciono istiskivanje u Krušiku, koja je građena od novembra prošle do februara ove godine, radi 70 radnika, a proizvode se komore raketnih motora za S5, S8, Munja 128 mm, Plamen grad, Oganj i Orkan (komore do 600 mm i dužine 6.000 mm). Kapacitet proizvodnje je 35.000 komada godišnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: