Subota, 14.05.2016.

12:23

Vučić: Nismo ludi, pravimo rakete. Opet/FOTO

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je da se fabrika namenske industrije Krušik u Valjevu vraća na staze stare slave.

Izvor: B92

Vuèiæ: Nismo ludi, pravimo rakete. Opet/FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

Marko

pre 8 godina

Ovde bilo šta dobro da se desi neki viču uaaa,pa šta očekujte med i mleko ,neće mnogi da rade sede,pametuju,polako ne može namenska odmah izbaciti novi tenk.

Milojko

pre 8 godina

@Valjevac, vrli strucnjaci sa komunistickih drzavnih univerziteta su znalacki upravljali Srbijom, zato se verovatno i pojavila potreba za privatnim univerzitetima.

brokol

pre 8 godina

Sad i rakete pravi...Mogao bi s tom lopatom da dodjes u Pozesku ulicu da zakrpite kratere u kojima se razvaljuju i autobusi, jer ono sto je Djilas rekonstruisao vi ne umete ni da odrzavate.
(diletanti sa osnovnom skolom, 14. maj 2016 17:04)
Toliko je dobro uradjena rekonstrukcija pod njegovim vocstvom da sa prvom jacom kisom trazimo kupace kostime da preplivamo pomenutu ulicu.Kisna kanalizacija je 'vrh' uradjena oba puta kad je rekonstrukcija radjena.

valjevac

pre 8 godina

Sa Megatrend i Singidinum kadrovima.Oterani su strucnjaci,nemo ko da tu proizvodnju osvoji.Zivi bili pa videli.Samo makete,plakate, kamenje za temelj...a od toga nistaaa..

Zoran

pre 8 godina

"Kako raketa nanosi štetu i smrt, tako recimo i ta macola može. Dakle nije nazadan onaj ko nema tehnološka sredstva, nego onaj ko nema u glavi... kao ti recimo!
Danas normalni prave rakete, a ludaci hranu!"

(Bože što oduze ljudima pamet i kazni ih strašno? :(, 14. maj 2016 16:55)



Komentar dostojan napredne pameti par exelance, druže! Naročito ovaj odlomak o normalnima koji prave rakete, i ludacima koji gladuju dok se bakću sa hranom??? Holandija i Danska, recimo, sa BND (oko) 50.000 i debeo kusur $ po čoveku. Lud narod, realy...

Aleluja, šta drugo reći...

Nikola

pre 8 godina

Realno, namenska idustrija nikad ne bi trebalo da stane ili pravi gubitke,jer je potraznja za oruzjem nikad veca! Nadam se da ce ovaj pogon fabrike biti uspesan i da ce Krusik vratiti na sam vrh!

demiurge

pre 8 godina

pitanje: krusik je drzavna firma, povecava kapacitete, zaposljva 2000 novih radnika itd itd. e sad, zasto zelezara mora da se proda, zasto telelom mora da se proda? zasto rtb bor mora da se proda?

madridista

pre 8 godina

Bolje pravi radna mesta i digni plate nego ovde da se samo priča.
Hoćemo bolji život,a ne da se borimo jedan protiv drugog.Posla uvek ima.

Veliki brat

pre 8 godina

Dobro, dobro, obišao Krušik, ovu firmu onu firmu, ugovoren 5 miliona evra, 10 miliona evra, 50 miliona evra izvoza...

A naš vođa, isto k'o i onaj severnokorejski, uvek isto obučen i oko njega uvek ista svita, svi nasmejani, tu i tamo poneki odštampan bilobrod-plakat na temu pogona koji je došao da pogleda ili otvori...

I onda kažemo da nismo Severna Koreja. Pa nismo - još uvek, ali ako se ovako nastavi još 5 godina, bićemo, jer će narod da se digne i protera sve ove strane "investitore", a onda ćemo ostati izolovani.


Umesto što daju sada već po 27.000€ nekim stranim "investitorima", neka daju toliko za zasade voćnjaka, vinograda, malinjaka, pa da imamo šta da izvezemo.

Neka tim novcem umesto tranih kompanija finansiraju dobre domaće ideje okrenute izvozu, neka pomogu manjin softverskim firmama da postanu veće, onim većim da postanu još veće, neka pomogu fakultetima koji školuju taj kadar...

Ovako, dajemo strancima da dođu, otvore firmu i ponašaju se prema radnicima gore nego turci pre 200 godina.

Marko

pre 8 godina

@Radovan

Poštovani Radovane,lepo ste napisali komentar,ali ne verujem da će i bar 10 % ljudi razumeti to. Naš narod samo zna da čuje ono što drugi kažu koji se ne razumeju. Vidim jedan komentariše ,,grad,, rakete i pita što grad pobi useve?!! A da ne govorim da znaju šta je inercijalni navigacioni sistem a zamislite tek da im se spomene zakrivljenost zemlje ili šablon po kom se redosledu ispaljuju rakete iz VBR-ova.

Samo jako

pre 8 godina

"da su srećni što mogu da rade i da izdržavaju porodice"
Samo da napomenem za one koji su tek tako presli preko ove recenice.. Nesto sto u iole civilizivanim zemljama nikome nije ni na kraj pameti, kod nas je sreca sreca radost.. A dobro i nismo za bolje.. Svaki narod zasluzuje svoju vlast!

ten yard penalty

pre 8 godina

"od kojih će 1.500 raditi u proizvodnji."
A gde će raditi preostalih 700 ?
(Milko, 14. maj 2016 15:31)

kako gde!???....pa u Krushikovom "Sektoru za ispijanje kafa,zzderanje bureka i otvaranje pasijansa na kompu"!....za taj "sektor"-OBAVEZNA 'chlanska karta' "futuristichke stranke"....

diletanti sa osnovnom skolom

pre 8 godina

Sad i rakete pravi...Mogao bi s tom lopatom da dodjes u Pozesku ulicu da zakrpite kratere u kojima se razvaljuju i autobusi, jer ono sto je Djilas rekonstruisao vi ne umete ni da odrzavate.

Jagoda

pre 8 godina

Nakon visedecenijskog sukobljavanja i stalnog siromasenja i propadanja naroda i nacije gradjani zele da se od politickih tema paznja prebaci prvenstveno na ekonomske. Ako Srbija ne postane bolje mesto za zivot, nasa nacija je ugrozena time sto mladi, obrazovani, najbolji, odlaze iz zemlje sa namerom da svoj radni i zivotni vek provedu negde drugde.Danas je pocetak svake politike ekonomija. Nezaposlenost je rak rana naseg drustva i zato je borba za svako radno mesto borba za svakog coveka i za buducnost drustva.

titan

pre 8 godina

Srbinu nikad ne može da se udovolji,bolje da se zatvaraju nego otvaraju firme,nije važno koji je političar,nama niko nije dobar,pa ni mi sami sebi nismo dobri!I nzm dokle ćete se paliti na ovde komentare koje ostavljaju "dobronamerne komšije", osvestite se već jednom Srbi,dok ne bude kasno!A da nisam bot ili već kakonih zovete..običan radnik.

Moma

pre 8 godina

Prazne hale, lenjir, klešta i nekoliko raketa poređanih na radnom stolu? "Zamah namenske industrije"? I ovaj onda dođe da se slika sa ostalim "ekspertima"? Stravično na šta smo spali.

Radovan

pre 8 godina

U Srbiji vlada kolektivno ludilo pa i neke stvari koje su ocigledno dobre se pljuju na sva usta. Nikakve zastarele rakete se ne prave vec najbolje rakete za VBR koje su trazene na svetskom trzistu. Krusik je ugovorio izvoz 40.000 raketa 107mm sto mu dosje oko 40 miliona evra. Koliko fabrika u Srbiji ima toliki izvoz?

Koliko su zastarele govori sledece:
Stari Oganj domet 21km a novi koji treba ovde da se pravi ima domet 50km i to sa korekcijom putanje koju mu omogucuju mikro raketni motori u nosu i Inercialni navigacioni sistemem.
Stari Plamen domet 8km a novi Plamen D ima domet 12km.
Stari Grad ima domet 20km a novi Grad 2000 ima domet 40km.

Kako si ovo postigli pa tako sto su razvili novo kompozitno raketno gorivo, razvijena je nova mlaznica od savremenih materijala i nova komora raketnih motora koja ce boto laksa i tanja od prethodnih.

Pozz

Bože što oduze ljudima pamet i kazni ih strašno? :(

pre 8 godina

(Zoran, 14. maj 2016 15:34)
Dobro Zoki Zorić Zorule zvani Zozon, ne budi patetičan.

Kada se busate u ta tehnološka dostignuća, a pljujete macole i sl, znajte da i roboti i macola rade usled ljudskog upravljanja. To znači da su oba oruđa, a ne neka suština. Čovek je suština i epicentar u oba slučaja. Dalje, zašto su i dan danas ručni radovi skuplji od ovih mašinskih? Pa jer svaki rukom rađen predmet jeste unikat, a mašinski kao fotokopir mašina - cilje je repliciranje, a ne umetnički i ljudski izražaj.
Dalje, ako odjednom bude bombardovanje nekim elektromagnetskim tehnologijama, i sva tehnika i struja i energetski pogoni budu zaustavljeni i onemogućeni, šta ćeš da radiš sa robotima i "vrhunskim" mašinama? Dakle macola je za sve vekove, a roboti su prolazna stvar i vrlo nesigurna u svojoj suštini.

Isto ti je, kad je već reč o raketama, u vojsci. Zašto je bitnija živa sila od mehanike? Pa šta da radiš sa mehanikom, ako nema ko njome da upravlja? A kad imaš onog ko upravlja, on može i sa nekom "manjom mehanikom" da napravi štetu. Kako raketa nanosi štetu i smrt, tako recimo i ta macola može. Dakle nije nazadan onaj ko nema tehnološka sredstva, nego onaj ko nema u glavi... kao ti recimo!

A naslov teksta bi bio doličniji današnjim vrednostima, da je stavljeno:

"Nismo ludi da gajimo voće, povrće, obnavljamo poljoprivredu i stočarstvo, pravićemo rakete!"

Danas normalni prave rakete, a ludaci hranu!

Zoran

pre 8 godina

Zadnja slika govori o visoko sofisticiranoj tehnologiji koja krasi srpsku industriju u ovom trenutku:

DVA ŠUBLERA, MOTORCANGLE I ŠRAFCIGER (nedostaje macola od dva kila)

Majstori, to je alat iz sredine prošlog veka, 'aloooo...

A i mogli ste barem da obrišete krugove od šoljica za kafu sa tog stola gde besposleni majstori sede i piju kafu.

zastavnik džemo

pre 8 godina

bez obzira šta govori ovaj demagog, nama treba dobara protivvazdušna odbrana.
segmenat pravljenja raketa zemlja-vazduh smo od ranije osvojili (najvažnija komponenta-raketno gorivo) i trebalo bi ga elektronski usavršavati. isto bi mogli razviti oblast naoružanih dronova kao i onih za nadgledanje (utva). segment oklopnih vozila, transportera (terenskih vozila), artiljerije (nastavak razvijanja magnetnog bacača) i pešadiskog naoružanja već koliko toliko imamo ali je potrebno usavršavanje.
jedino što neproizvodimo a potrebno nam je, lovačka avijacija i helikopteri i mislim da tru treba nastaviti saradnju sa rusima jer već imamo pilote i mehaničare upoznate sa tom (rekao bih kvalitetnom a cnovno pristupačnom) tehnologijom.
zaposlimo naše ljude, mislim da još uvek imamo kvalitnu bazu a time se otvara perspektiva i za izvoz.

P

pre 8 godina

Molim LEVIS ili neku drugu svetsku fabriku džinsa da hitno otvori pogon u Srbiji. Tako bi naš Premijer mogao da češće menja farmerke na zvaničnim skupovima.

P

pre 8 godina

Molim LEVIS ili neku drugu svetsku fabriku džinsa da hitno otvori pogon u Srbiji. Tako bi naš Premijer mogao da češće menja farmerke na zvaničnim skupovima.

Radovan

pre 8 godina

U Srbiji vlada kolektivno ludilo pa i neke stvari koje su ocigledno dobre se pljuju na sva usta. Nikakve zastarele rakete se ne prave vec najbolje rakete za VBR koje su trazene na svetskom trzistu. Krusik je ugovorio izvoz 40.000 raketa 107mm sto mu dosje oko 40 miliona evra. Koliko fabrika u Srbiji ima toliki izvoz?

Koliko su zastarele govori sledece:
Stari Oganj domet 21km a novi koji treba ovde da se pravi ima domet 50km i to sa korekcijom putanje koju mu omogucuju mikro raketni motori u nosu i Inercialni navigacioni sistemem.
Stari Plamen domet 8km a novi Plamen D ima domet 12km.
Stari Grad ima domet 20km a novi Grad 2000 ima domet 40km.

Kako si ovo postigli pa tako sto su razvili novo kompozitno raketno gorivo, razvijena je nova mlaznica od savremenih materijala i nova komora raketnih motora koja ce boto laksa i tanja od prethodnih.

Pozz

Marko

pre 8 godina

@Radovan

Poštovani Radovane,lepo ste napisali komentar,ali ne verujem da će i bar 10 % ljudi razumeti to. Naš narod samo zna da čuje ono što drugi kažu koji se ne razumeju. Vidim jedan komentariše ,,grad,, rakete i pita što grad pobi useve?!! A da ne govorim da znaju šta je inercijalni navigacioni sistem a zamislite tek da im se spomene zakrivljenost zemlje ili šablon po kom se redosledu ispaljuju rakete iz VBR-ova.

Nikola

pre 8 godina

Realno, namenska idustrija nikad ne bi trebalo da stane ili pravi gubitke,jer je potraznja za oruzjem nikad veca! Nadam se da ce ovaj pogon fabrike biti uspesan i da ce Krusik vratiti na sam vrh!

madridista

pre 8 godina

Bolje pravi radna mesta i digni plate nego ovde da se samo priča.
Hoćemo bolji život,a ne da se borimo jedan protiv drugog.Posla uvek ima.

Jagoda

pre 8 godina

Nakon visedecenijskog sukobljavanja i stalnog siromasenja i propadanja naroda i nacije gradjani zele da se od politickih tema paznja prebaci prvenstveno na ekonomske. Ako Srbija ne postane bolje mesto za zivot, nasa nacija je ugrozena time sto mladi, obrazovani, najbolji, odlaze iz zemlje sa namerom da svoj radni i zivotni vek provedu negde drugde.Danas je pocetak svake politike ekonomija. Nezaposlenost je rak rana naseg drustva i zato je borba za svako radno mesto borba za svakog coveka i za buducnost drustva.

Zoran

pre 8 godina

Zadnja slika govori o visoko sofisticiranoj tehnologiji koja krasi srpsku industriju u ovom trenutku:

DVA ŠUBLERA, MOTORCANGLE I ŠRAFCIGER (nedostaje macola od dva kila)

Majstori, to je alat iz sredine prošlog veka, 'aloooo...

A i mogli ste barem da obrišete krugove od šoljica za kafu sa tog stola gde besposleni majstori sede i piju kafu.

Veliki brat

pre 8 godina

Dobro, dobro, obišao Krušik, ovu firmu onu firmu, ugovoren 5 miliona evra, 10 miliona evra, 50 miliona evra izvoza...

A naš vođa, isto k'o i onaj severnokorejski, uvek isto obučen i oko njega uvek ista svita, svi nasmejani, tu i tamo poneki odštampan bilobrod-plakat na temu pogona koji je došao da pogleda ili otvori...

I onda kažemo da nismo Severna Koreja. Pa nismo - još uvek, ali ako se ovako nastavi još 5 godina, bićemo, jer će narod da se digne i protera sve ove strane "investitore", a onda ćemo ostati izolovani.


Umesto što daju sada već po 27.000€ nekim stranim "investitorima", neka daju toliko za zasade voćnjaka, vinograda, malinjaka, pa da imamo šta da izvezemo.

Neka tim novcem umesto tranih kompanija finansiraju dobre domaće ideje okrenute izvozu, neka pomogu manjin softverskim firmama da postanu veće, onim većim da postanu još veće, neka pomogu fakultetima koji školuju taj kadar...

Ovako, dajemo strancima da dođu, otvore firmu i ponašaju se prema radnicima gore nego turci pre 200 godina.

titan

pre 8 godina

Srbinu nikad ne može da se udovolji,bolje da se zatvaraju nego otvaraju firme,nije važno koji je političar,nama niko nije dobar,pa ni mi sami sebi nismo dobri!I nzm dokle ćete se paliti na ovde komentare koje ostavljaju "dobronamerne komšije", osvestite se već jednom Srbi,dok ne bude kasno!A da nisam bot ili već kakonih zovete..običan radnik.

ten yard penalty

pre 8 godina

"od kojih će 1.500 raditi u proizvodnji."
A gde će raditi preostalih 700 ?
(Milko, 14. maj 2016 15:31)

kako gde!???....pa u Krushikovom "Sektoru za ispijanje kafa,zzderanje bureka i otvaranje pasijansa na kompu"!....za taj "sektor"-OBAVEZNA 'chlanska karta' "futuristichke stranke"....

zastavnik džemo

pre 8 godina

bez obzira šta govori ovaj demagog, nama treba dobara protivvazdušna odbrana.
segmenat pravljenja raketa zemlja-vazduh smo od ranije osvojili (najvažnija komponenta-raketno gorivo) i trebalo bi ga elektronski usavršavati. isto bi mogli razviti oblast naoružanih dronova kao i onih za nadgledanje (utva). segment oklopnih vozila, transportera (terenskih vozila), artiljerije (nastavak razvijanja magnetnog bacača) i pešadiskog naoružanja već koliko toliko imamo ali je potrebno usavršavanje.
jedino što neproizvodimo a potrebno nam je, lovačka avijacija i helikopteri i mislim da tru treba nastaviti saradnju sa rusima jer već imamo pilote i mehaničare upoznate sa tom (rekao bih kvalitetnom a cnovno pristupačnom) tehnologijom.
zaposlimo naše ljude, mislim da još uvek imamo kvalitnu bazu a time se otvara perspektiva i za izvoz.

Moma

pre 8 godina

Prazne hale, lenjir, klešta i nekoliko raketa poređanih na radnom stolu? "Zamah namenske industrije"? I ovaj onda dođe da se slika sa ostalim "ekspertima"? Stravično na šta smo spali.

diletanti sa osnovnom skolom

pre 8 godina

Sad i rakete pravi...Mogao bi s tom lopatom da dodjes u Pozesku ulicu da zakrpite kratere u kojima se razvaljuju i autobusi, jer ono sto je Djilas rekonstruisao vi ne umete ni da odrzavate.

valjevac

pre 8 godina

Sa Megatrend i Singidinum kadrovima.Oterani su strucnjaci,nemo ko da tu proizvodnju osvoji.Zivi bili pa videli.Samo makete,plakate, kamenje za temelj...a od toga nistaaa..

Samo jako

pre 8 godina

"da su srećni što mogu da rade i da izdržavaju porodice"
Samo da napomenem za one koji su tek tako presli preko ove recenice.. Nesto sto u iole civilizivanim zemljama nikome nije ni na kraj pameti, kod nas je sreca sreca radost.. A dobro i nismo za bolje.. Svaki narod zasluzuje svoju vlast!

Zoran

pre 8 godina

"Kako raketa nanosi štetu i smrt, tako recimo i ta macola može. Dakle nije nazadan onaj ko nema tehnološka sredstva, nego onaj ko nema u glavi... kao ti recimo!
Danas normalni prave rakete, a ludaci hranu!"

(Bože što oduze ljudima pamet i kazni ih strašno? :(, 14. maj 2016 16:55)



Komentar dostojan napredne pameti par exelance, druže! Naročito ovaj odlomak o normalnima koji prave rakete, i ludacima koji gladuju dok se bakću sa hranom??? Holandija i Danska, recimo, sa BND (oko) 50.000 i debeo kusur $ po čoveku. Lud narod, realy...

Aleluja, šta drugo reći...

demiurge

pre 8 godina

pitanje: krusik je drzavna firma, povecava kapacitete, zaposljva 2000 novih radnika itd itd. e sad, zasto zelezara mora da se proda, zasto telelom mora da se proda? zasto rtb bor mora da se proda?

brokol

pre 8 godina

Sad i rakete pravi...Mogao bi s tom lopatom da dodjes u Pozesku ulicu da zakrpite kratere u kojima se razvaljuju i autobusi, jer ono sto je Djilas rekonstruisao vi ne umete ni da odrzavate.
(diletanti sa osnovnom skolom, 14. maj 2016 17:04)
Toliko je dobro uradjena rekonstrukcija pod njegovim vocstvom da sa prvom jacom kisom trazimo kupace kostime da preplivamo pomenutu ulicu.Kisna kanalizacija je 'vrh' uradjena oba puta kad je rekonstrukcija radjena.

Marko

pre 8 godina

Ovde bilo šta dobro da se desi neki viču uaaa,pa šta očekujte med i mleko ,neće mnogi da rade sede,pametuju,polako ne može namenska odmah izbaciti novi tenk.

Bože što oduze ljudima pamet i kazni ih strašno? :(

pre 8 godina

(Zoran, 14. maj 2016 15:34)
Dobro Zoki Zorić Zorule zvani Zozon, ne budi patetičan.

Kada se busate u ta tehnološka dostignuća, a pljujete macole i sl, znajte da i roboti i macola rade usled ljudskog upravljanja. To znači da su oba oruđa, a ne neka suština. Čovek je suština i epicentar u oba slučaja. Dalje, zašto su i dan danas ručni radovi skuplji od ovih mašinskih? Pa jer svaki rukom rađen predmet jeste unikat, a mašinski kao fotokopir mašina - cilje je repliciranje, a ne umetnički i ljudski izražaj.
Dalje, ako odjednom bude bombardovanje nekim elektromagnetskim tehnologijama, i sva tehnika i struja i energetski pogoni budu zaustavljeni i onemogućeni, šta ćeš da radiš sa robotima i "vrhunskim" mašinama? Dakle macola je za sve vekove, a roboti su prolazna stvar i vrlo nesigurna u svojoj suštini.

Isto ti je, kad je već reč o raketama, u vojsci. Zašto je bitnija živa sila od mehanike? Pa šta da radiš sa mehanikom, ako nema ko njome da upravlja? A kad imaš onog ko upravlja, on može i sa nekom "manjom mehanikom" da napravi štetu. Kako raketa nanosi štetu i smrt, tako recimo i ta macola može. Dakle nije nazadan onaj ko nema tehnološka sredstva, nego onaj ko nema u glavi... kao ti recimo!

A naslov teksta bi bio doličniji današnjim vrednostima, da je stavljeno:

"Nismo ludi da gajimo voće, povrće, obnavljamo poljoprivredu i stočarstvo, pravićemo rakete!"

Danas normalni prave rakete, a ludaci hranu!

Milojko

pre 8 godina

@Valjevac, vrli strucnjaci sa komunistickih drzavnih univerziteta su znalacki upravljali Srbijom, zato se verovatno i pojavila potreba za privatnim univerzitetima.

P

pre 8 godina

Molim LEVIS ili neku drugu svetsku fabriku džinsa da hitno otvori pogon u Srbiji. Tako bi naš Premijer mogao da češće menja farmerke na zvaničnim skupovima.

zastavnik džemo

pre 8 godina

bez obzira šta govori ovaj demagog, nama treba dobara protivvazdušna odbrana.
segmenat pravljenja raketa zemlja-vazduh smo od ranije osvojili (najvažnija komponenta-raketno gorivo) i trebalo bi ga elektronski usavršavati. isto bi mogli razviti oblast naoružanih dronova kao i onih za nadgledanje (utva). segment oklopnih vozila, transportera (terenskih vozila), artiljerije (nastavak razvijanja magnetnog bacača) i pešadiskog naoružanja već koliko toliko imamo ali je potrebno usavršavanje.
jedino što neproizvodimo a potrebno nam je, lovačka avijacija i helikopteri i mislim da tru treba nastaviti saradnju sa rusima jer već imamo pilote i mehaničare upoznate sa tom (rekao bih kvalitetnom a cnovno pristupačnom) tehnologijom.
zaposlimo naše ljude, mislim da još uvek imamo kvalitnu bazu a time se otvara perspektiva i za izvoz.

Zoran

pre 8 godina

Zadnja slika govori o visoko sofisticiranoj tehnologiji koja krasi srpsku industriju u ovom trenutku:

DVA ŠUBLERA, MOTORCANGLE I ŠRAFCIGER (nedostaje macola od dva kila)

Majstori, to je alat iz sredine prošlog veka, 'aloooo...

A i mogli ste barem da obrišete krugove od šoljica za kafu sa tog stola gde besposleni majstori sede i piju kafu.

valjevac

pre 8 godina

Sa Megatrend i Singidinum kadrovima.Oterani su strucnjaci,nemo ko da tu proizvodnju osvoji.Zivi bili pa videli.Samo makete,plakate, kamenje za temelj...a od toga nistaaa..

Veliki brat

pre 8 godina

Dobro, dobro, obišao Krušik, ovu firmu onu firmu, ugovoren 5 miliona evra, 10 miliona evra, 50 miliona evra izvoza...

A naš vođa, isto k'o i onaj severnokorejski, uvek isto obučen i oko njega uvek ista svita, svi nasmejani, tu i tamo poneki odštampan bilobrod-plakat na temu pogona koji je došao da pogleda ili otvori...

I onda kažemo da nismo Severna Koreja. Pa nismo - još uvek, ali ako se ovako nastavi još 5 godina, bićemo, jer će narod da se digne i protera sve ove strane "investitore", a onda ćemo ostati izolovani.


Umesto što daju sada već po 27.000€ nekim stranim "investitorima", neka daju toliko za zasade voćnjaka, vinograda, malinjaka, pa da imamo šta da izvezemo.

Neka tim novcem umesto tranih kompanija finansiraju dobre domaće ideje okrenute izvozu, neka pomogu manjin softverskim firmama da postanu veće, onim većim da postanu još veće, neka pomogu fakultetima koji školuju taj kadar...

Ovako, dajemo strancima da dođu, otvore firmu i ponašaju se prema radnicima gore nego turci pre 200 godina.

ten yard penalty

pre 8 godina

"od kojih će 1.500 raditi u proizvodnji."
A gde će raditi preostalih 700 ?
(Milko, 14. maj 2016 15:31)

kako gde!???....pa u Krushikovom "Sektoru za ispijanje kafa,zzderanje bureka i otvaranje pasijansa na kompu"!....za taj "sektor"-OBAVEZNA 'chlanska karta' "futuristichke stranke"....

Moma

pre 8 godina

Prazne hale, lenjir, klešta i nekoliko raketa poređanih na radnom stolu? "Zamah namenske industrije"? I ovaj onda dođe da se slika sa ostalim "ekspertima"? Stravično na šta smo spali.

demiurge

pre 8 godina

pitanje: krusik je drzavna firma, povecava kapacitete, zaposljva 2000 novih radnika itd itd. e sad, zasto zelezara mora da se proda, zasto telelom mora da se proda? zasto rtb bor mora da se proda?

diletanti sa osnovnom skolom

pre 8 godina

Sad i rakete pravi...Mogao bi s tom lopatom da dodjes u Pozesku ulicu da zakrpite kratere u kojima se razvaljuju i autobusi, jer ono sto je Djilas rekonstruisao vi ne umete ni da odrzavate.

brokol

pre 8 godina

Sad i rakete pravi...Mogao bi s tom lopatom da dodjes u Pozesku ulicu da zakrpite kratere u kojima se razvaljuju i autobusi, jer ono sto je Djilas rekonstruisao vi ne umete ni da odrzavate.
(diletanti sa osnovnom skolom, 14. maj 2016 17:04)
Toliko je dobro uradjena rekonstrukcija pod njegovim vocstvom da sa prvom jacom kisom trazimo kupace kostime da preplivamo pomenutu ulicu.Kisna kanalizacija je 'vrh' uradjena oba puta kad je rekonstrukcija radjena.

Samo jako

pre 8 godina

"da su srećni što mogu da rade i da izdržavaju porodice"
Samo da napomenem za one koji su tek tako presli preko ove recenice.. Nesto sto u iole civilizivanim zemljama nikome nije ni na kraj pameti, kod nas je sreca sreca radost.. A dobro i nismo za bolje.. Svaki narod zasluzuje svoju vlast!

Zoran

pre 8 godina

"Kako raketa nanosi štetu i smrt, tako recimo i ta macola može. Dakle nije nazadan onaj ko nema tehnološka sredstva, nego onaj ko nema u glavi... kao ti recimo!
Danas normalni prave rakete, a ludaci hranu!"

(Bože što oduze ljudima pamet i kazni ih strašno? :(, 14. maj 2016 16:55)



Komentar dostojan napredne pameti par exelance, druže! Naročito ovaj odlomak o normalnima koji prave rakete, i ludacima koji gladuju dok se bakću sa hranom??? Holandija i Danska, recimo, sa BND (oko) 50.000 i debeo kusur $ po čoveku. Lud narod, realy...

Aleluja, šta drugo reći...

Bože što oduze ljudima pamet i kazni ih strašno? :(

pre 8 godina

(Zoran, 14. maj 2016 15:34)
Dobro Zoki Zorić Zorule zvani Zozon, ne budi patetičan.

Kada se busate u ta tehnološka dostignuća, a pljujete macole i sl, znajte da i roboti i macola rade usled ljudskog upravljanja. To znači da su oba oruđa, a ne neka suština. Čovek je suština i epicentar u oba slučaja. Dalje, zašto su i dan danas ručni radovi skuplji od ovih mašinskih? Pa jer svaki rukom rađen predmet jeste unikat, a mašinski kao fotokopir mašina - cilje je repliciranje, a ne umetnički i ljudski izražaj.
Dalje, ako odjednom bude bombardovanje nekim elektromagnetskim tehnologijama, i sva tehnika i struja i energetski pogoni budu zaustavljeni i onemogućeni, šta ćeš da radiš sa robotima i "vrhunskim" mašinama? Dakle macola je za sve vekove, a roboti su prolazna stvar i vrlo nesigurna u svojoj suštini.

Isto ti je, kad je već reč o raketama, u vojsci. Zašto je bitnija živa sila od mehanike? Pa šta da radiš sa mehanikom, ako nema ko njome da upravlja? A kad imaš onog ko upravlja, on može i sa nekom "manjom mehanikom" da napravi štetu. Kako raketa nanosi štetu i smrt, tako recimo i ta macola može. Dakle nije nazadan onaj ko nema tehnološka sredstva, nego onaj ko nema u glavi... kao ti recimo!

A naslov teksta bi bio doličniji današnjim vrednostima, da je stavljeno:

"Nismo ludi da gajimo voće, povrće, obnavljamo poljoprivredu i stočarstvo, pravićemo rakete!"

Danas normalni prave rakete, a ludaci hranu!

titan

pre 8 godina

Srbinu nikad ne može da se udovolji,bolje da se zatvaraju nego otvaraju firme,nije važno koji je političar,nama niko nije dobar,pa ni mi sami sebi nismo dobri!I nzm dokle ćete se paliti na ovde komentare koje ostavljaju "dobronamerne komšije", osvestite se već jednom Srbi,dok ne bude kasno!A da nisam bot ili već kakonih zovete..običan radnik.

Radovan

pre 8 godina

U Srbiji vlada kolektivno ludilo pa i neke stvari koje su ocigledno dobre se pljuju na sva usta. Nikakve zastarele rakete se ne prave vec najbolje rakete za VBR koje su trazene na svetskom trzistu. Krusik je ugovorio izvoz 40.000 raketa 107mm sto mu dosje oko 40 miliona evra. Koliko fabrika u Srbiji ima toliki izvoz?

Koliko su zastarele govori sledece:
Stari Oganj domet 21km a novi koji treba ovde da se pravi ima domet 50km i to sa korekcijom putanje koju mu omogucuju mikro raketni motori u nosu i Inercialni navigacioni sistemem.
Stari Plamen domet 8km a novi Plamen D ima domet 12km.
Stari Grad ima domet 20km a novi Grad 2000 ima domet 40km.

Kako si ovo postigli pa tako sto su razvili novo kompozitno raketno gorivo, razvijena je nova mlaznica od savremenih materijala i nova komora raketnih motora koja ce boto laksa i tanja od prethodnih.

Pozz

Nikola

pre 8 godina

Realno, namenska idustrija nikad ne bi trebalo da stane ili pravi gubitke,jer je potraznja za oruzjem nikad veca! Nadam se da ce ovaj pogon fabrike biti uspesan i da ce Krusik vratiti na sam vrh!

Jagoda

pre 8 godina

Nakon visedecenijskog sukobljavanja i stalnog siromasenja i propadanja naroda i nacije gradjani zele da se od politickih tema paznja prebaci prvenstveno na ekonomske. Ako Srbija ne postane bolje mesto za zivot, nasa nacija je ugrozena time sto mladi, obrazovani, najbolji, odlaze iz zemlje sa namerom da svoj radni i zivotni vek provedu negde drugde.Danas je pocetak svake politike ekonomija. Nezaposlenost je rak rana naseg drustva i zato je borba za svako radno mesto borba za svakog coveka i za buducnost drustva.

Marko

pre 8 godina

@Radovan

Poštovani Radovane,lepo ste napisali komentar,ali ne verujem da će i bar 10 % ljudi razumeti to. Naš narod samo zna da čuje ono što drugi kažu koji se ne razumeju. Vidim jedan komentariše ,,grad,, rakete i pita što grad pobi useve?!! A da ne govorim da znaju šta je inercijalni navigacioni sistem a zamislite tek da im se spomene zakrivljenost zemlje ili šablon po kom se redosledu ispaljuju rakete iz VBR-ova.

madridista

pre 8 godina

Bolje pravi radna mesta i digni plate nego ovde da se samo priča.
Hoćemo bolji život,a ne da se borimo jedan protiv drugog.Posla uvek ima.

Milojko

pre 8 godina

@Valjevac, vrli strucnjaci sa komunistickih drzavnih univerziteta su znalacki upravljali Srbijom, zato se verovatno i pojavila potreba za privatnim univerzitetima.

Marko

pre 8 godina

Ovde bilo šta dobro da se desi neki viču uaaa,pa šta očekujte med i mleko ,neće mnogi da rade sede,pametuju,polako ne može namenska odmah izbaciti novi tenk.