Vlada Srbije povezuje staž radnicima

Vlada Srbije povezaće radni staž zaposlenima koji su ostvarili uslov za penziju i po tom osnovu raskinuli radni odnos u preduzećima u postupku privatizacije.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 04.03.2016.

09:13

Vlada Srbije povezuje staž radnicima
Foto: Thinkstock

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva privrede, vlada je odlučila i da staž bude povezan i zaposlenima koji će do kraja 2016. godine da ispune jedan od uslova za penziju, a kojima poslodavac nije uplatio doprinose, pod uslovom da nisu tužili preduzeće i da nisu donete presude.

Radni staž će, odlukom Vlade Srbije, biti povezan i svim bivšim zaposlenima u stečajnim dužnicima nad kojima je stečaj otvoren u 2015. i 2016. godini i u kojima je sud za stečajnog upravnika imenovao Agenciju za licenciranje stečajnih upravnika.

Osnovica za povezivanje radnog staža je minimalna osnovica za obračun doprinosa.

U saopštenju se dodaje da se poslodavci, preduzeća u postupku privatizacije, preduzeća u kojima su zaposleni invalidi i stečajni dužnici ne oslobadjaju obaveze uplate dospelog doprinosa, kao ni ostalih obaveza po osnovu rada za periode za koje nije povezan radni staž.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: