Palma spasio radnike, poništeni otkazi

Oko 175 radnika italijanske Fabrike za proizvodnju automobilskih cerada "Kofecioni Andrea Srbija",koji su u petak dobili otkaz, biće vraćeni na posao.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.11.2015.

13:36

Default images
Foto: Thinkstock.com

Na sastanku glavnog menandžera fabrike Dejana Šiškovskog i prestavnika Sidnikata "Nezavisnost" sa predsednikom Skupštine grada Jagodine Draganom Markovićem - Palmom postignut je dogovor da se svi radnici vrate na posao.

"Postigli smo dogovor da se svi radnici vrate na posao, da sednemo za pregovarački sto i da zajedno u fabrici rešimo sva ekonomska i socijalna pitanja od insteresa za radnike i njihov položaj", rekla je, posle sastanka glavni poverenik Sindikata "Confezioni Andrea Serbia", isperd Sindikata Nezavisnost Miomirka Bojić.

Radnici su dobili otkaz, zbog učešća u jednočasovnom štrajku upozorenja 17. novembra, "zbog uvođenja desetočasovnog radnog vremena, bahatog i osionog ponašanja poslovodstva, koje je sve srpsko, prema radnicima i takozvanih 'službenih beleški', za koje se posle pet dobija otkaz".

Poslovodstvo fabrike, na čelu sa direktorom Darkom Kikićem, je saopštilo da su radnici dobili otkaz "po Zakonu o radu, i da su fabrici naneli štetu od 400.000 evra".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

4 h

Podeli: