Šta je zakočilo 29 tramvaja iz Bazela za BG?

Problematična javna nabavka za transport 29 tramvaja iz centra u Bazelu. Rok za preuzimanje veoma značajne donacije je sredina novembra

Srbija

Izvor: B92

Subota, 10.10.2015.

11:23

Default images
(Foto: Thinkstock.com)

Transpost 29 novih (starih) tramvaja i 10 prikolica i rezervnih delova iz Švajcarske, koje bi GSP "Beograd" trebalo da preuzme do sredine novembra, usporila je nepotpuna dokumentacija ponuđača koji su učestvovali u javnoj nabavci, pišu Večernje novosti.

Na poziv GSP stigle su samo dve ponude, preduzeća "Milšped" čija je ponuđena cena bila 89.912.500 dinara, dok je "Transportšped" ponudio cenu od 798.721 evro. Međutim, nijedna nije imala potpunu dokumentaciju. Prema rečima Željka Milkovića, direktora GSP "Beograd", postupak je obustavljen, a potom je ponovljen poziv firmama koje su se prvobitno javile, kako bi dostavile neophodne papire.

"Komisija GSP proverava dokumenta i čeka se odluka o dodeli ugovora", objašnjava Milković. - Iako je bilo reči da ćemo imati vremena do decembra, poslednji dogovor je da je rok za preuzimanje donacije do sredine novembra. Do tada bismo morali da rešimo sve što je potrebno, a ukoliko se ipak nešto oduži pregovaraćemo sa Švajcarcima. S obzirom na to će oni dotirati deo novca za pomenutu javnu nabavku, u iznosu od 390.000 švajcarskih franaka, a ostatak do 99.000.000 dinara mi, dogovorićemo se da oni obezbede prvu isporuku. Očekujemo prvi kontingent krajem novembra ili početkom decembra.

Donacija je inače deo projekta koji je započet 2001. godine i na osnovu koga je Beograd od Bazela do sada dobio 74 vozne jedinice, kao i značajnu količinu rezervnih delova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: