"Bubanj potok" sele tek 2016, šta će reći Ikea?

Najavljena selidba beogradske naplatne stanice "Bubanj potok" neće početi kao što je najavljivano pre jeseni, čak ni pre 2016.godine.

Srbija

Izvor: Veèernje novosti

Četvrtak, 03.09.2015.

15:45

Default images
Foto: Beta, AP

Izvođači radova će tako imati manje od devet meseci da obave posao.

Povodom izmeštanja naplatne stanice, u "Putevima Srbije" kažu da je celokupna projektna dokumentacija završena, pišu "Večernje novosti".

“Eksproprijacija zemljišta potrebna za izgradnju naplatne stanice 'Bubanj potok' je u toku. Završetak je planiran za kraj 2015. godine, posle čega će moći da počnu građevinski radovi”, objašnjavaju putari.

Predviđeno je da naplatna rampa "Bubanj potok" bude pomerena južno od postojeće petlje Vrčin, u skladu sa prostornim planom infrastrukturnog koridora auto-puta E-75 deonica Beograd-Niš, koji predviđa ukrštanje obilaznice oko Beograda sa auto-putem.

Pomeranje je ubrzala izgradnja prvog prodajnog centra "Ikea” u Srbiji, koja je u junu ove godine dobila građevinsku dozvolu.

Kašnjenje u izmeštanju rampe "Bubanj potok" moglo bi da dovede i do pomeranja roka za otvaranje švedske robne kuće u Beogradu najavljeno za kraj 2016.

Naime, investitor je svojevremeno predočio da izgradnja prodajnog centra ne može da počne dok se naplatna stanica ne premesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: