"Slučaj Zlatibor" se vraća na početak

O tome ko može da se upiše kao vlasnik više od dve hiljade hektara zemljišta Privrednog kombinata Zlatibor ponovo će odlučivati komisija.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.08.2015.

16:25

Default images

Komisija je je formirana posle zahteva predsednika opštine da se zaustavi davanje zemljišta privatnom vlasniku.

Zlatiborska zemlja privrednog kombinata nije dobila novog vlasnika - bar za sada. Upis svojine privatnog vlasnika nad atraktivnih 2213 hektara ipak se neće dogoditi.

“Javni interes je najvažniji interes koji država štiti svim svojim sredstvima. Mi smo javni interes zaštitili i štete nije bilo. Bilo je određenih nepravilnosti na prvom stepenu i sasvim sigurno one se sada istražuju - to je ono što ja sad mogu da kažem“, navela je ministarka Zorana Mihajlović.

Na nepravilnosti je ukazao prvi čovek opštine Čajetina - posle prvobitno oštre reakcije protiv njegovih zahteva, ovakvu odluku smatra pobedom.

“Mi smo svojim istupima i informacijama hteli da upozorimo javnost i ovo je potvrda da smo mi bili u pravu, a da je ministarstvo napravilo grešku - da li slučajno, da li iz opravdanih ili neopravdanih razloga. Dalje se mi nećemo zaustaviti na ovome dok ne saznamo ko su nalogodavci“, naveo je predsednik opštine Čajetina Stamatović.

Dalji korak ima i DSS - nastavlja da insistira na smeni ministarke Zorane Mihajlović kao i utvrđivanje odgovornosti svih iz ministarstva i geodetskog zavoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

5 h

Podeli: