Sredili Radison, sad bi i BIGZ

Austijska kompanija "Soravija grupa" iskazala je interesovanje za ulaganje i obnovu zgrade BIGZ-a.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 29.07.2015.

11:55

Default images
Soravija grupa radila je hotel "Radison" Foto: Tanjug

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da bi ta investicija vratila stari sjaj jednom od najvećih arhitektonskih ostvarenja u prestonici.

Kako je saopštila Gradska uprava, Mali je razgovarao sa vlasnikom "Soravija grupe" Hanoom Soravijom o mogućnostima investiranja u Beograd. Inače, ta austrijska kompanija je do sada u Beogradu radila "Radison Blu Old Mill hotel", projekat vredan miliona evra.

Mali je istakao da bi takva investicija vratila stari sjaj jednom od najvećih arhitektonskih ostvarenja u Beogradu, zgradi koja je nedovoljno iskorišćena i trenutno u lošem stanju, ali bi doprinela i razvoju prestonice.

"Njihova ideja da od zgrade 'BIGZ' naprave poslovni prostor, doprinela bi razvoju malih i srednjih preduzeća, preduzetnika, start-ap firmi i kreativne industrije. Ovakva ulaganja za nas ne znače samo uređivanje grada, već i razvoj društveno-ekonomske perspektive Beograda", rekao je Mali.

Sam koncept uređenja zgrade, istakao je, predviđa da ona jednim delom bude i multifunkcionalni umetnički objekat koji će ponuditi nove kulturne sadržaje građanima i turistima.

Soravija je rekao da zgrada BIGZ-a predstavlja prvi simbol modernizma u Beogradu, te da mu je izuzetno drago da postoji mogućnost da se oživi to kulturno dobro.

On je dodao da dosadašnja podrška grada uliva sigurnost u dalje ulaganje stranim investitorima, kao i da daje jasan signal i otvara vrata svima koji su spremni za nova ulaganja u prestonicu Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: