Sertić: Srbija investitorima privilegija

Vlada Srbije je uverena da će Srbija biti privilegovana destinacija za investicije, u tom cilju, samo za godinu dana usvojen je niz mera ili je usvajanje u toku

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 28.06.2015.

14:09

Default images
Foto: Tanjug

"Na pragu smo usvajanja zakona koji kreira novi okvir za investicije", izjavio je ministar privrede Željko Sertić.

"Takođe, sa izmenama i dopunama koje se tiču mogućnosti najma poljoprivrednog zemljišta na duži rok, privući ćemo nove investicije u Srbiju”, rekao je Sertić za najuticajniji italijanski poslovni dnevnik "ItaliaOggi".

Sertić je podsetio da su za investiture predviđene i olakšice za biznis planove kroz smanjenje poreza na dobit ili u pogledu zapošljavanja novih radnika.

“Štaviše, nudimo besplatni najam zemljišta ili hale u zakup koje su u izgradnji, dok 12 slobodnih zona koje postoje u Srbiji i dalje imaju izuzetnu važnost za strane investiture”, naglasio je ministar.

Sertić je, u intervjuu za ovaj list, nakon konferencije koju je organizovala "Intesa Sao Paolo", uz prisustvo delegacije vlade i privredne delegacije Srbije, tokom Nacionalnog dana Srbije na Milan Expo 2015, rekao da je cilj da Srbija osnaži razmenu sa inostranstvom, a posebno sa Italijom, koja je i prvi partner Srbije.

“Italija već ima jako prisustvo u Srbiji, posebno u agrobiznisu, sa oko 700 kompanija koje zapošljavaju oko 25.000 ljudi. Između ostalih tu su “Ferero” i “Kremonini””, naveo je ministar i dodao da su se kao najprivlačniji sektori za investiture izdvojili i autoindustrija i prehrambena proizodnja.

Osnova od koje Vlada Srbije polazi, ističe on, jeste jak politički, bilateralni odnos, te je izuzetno važno nastaviti sa realizacijom projekata i jačanjem poverenja privrednika.

“Mi smo vlada koja radi nešto više od godinu dana i želimo da kreiramo normativni okvir koji je prikladniji za privlačenje stranih investicija. Već smo preduzeli hrabre korake, sprovođenjem određenih fiskalnih reformi”, zaključio je Sertić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: