"Ne treba diploma ako znate da radite"

Poslodavcima i investitorima nisu važne diplome, već šta osoba zna da radi, izjavio je ministar prosvete Srđan Verbić.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 26.06.2015.

12:29

Default images
(Foto: Beta)

On je i istakao da je Nacionalni okvir kvalifikacija (NOK) verovatno najvažniji preduslov za strane investicije u Srbiji.

"Poslodavci žele da vide kvalifikacije, šta neko ume i zna da uradi", rekao je Verbić, na konferenciji "Nacionalni okvir kvalifikacija u Srbiji - uspostavljanje komunikacije izmedju obrazovanja i tržišta rada", koju organizuju Beogradski fond za političku izuzetnost i Ministarstvo prosvete.

On je istakao da Ministarstvo prosvete jeste nosilac projekta izrade Nacionalnog okvira kvalifikacija, ali isto tako je rekao da tim poslom ne treba da se bavi samo ministarstvo, već da moraju da budu uključeni i drugi subjekti.

Verbić je naveo da je to ministarstvo već nekoliko godina posvećeno procesu izrade NOK-a i naveo da je završeno oko 40 odsto tog posla.

"Kada budemo završili Nacionalni okvir kvalifikacija svaki poslodavac će znati šta znači koja diploma i ko šta zna. Takođe, tada će socijalni partneri mnogo bolje moći da zaštite profesije", rekao je Verbić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

18 h

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: