Trstenik će grejati gas, pomogli Nemci

Predsednik opštine Trstenik Miroslav Aleksić izjavio je da će mnogo pre početka grejne sezone biti potpuno spreman novi sistem daljinskog grejanja u Trsteniku.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 20.06.2015.

13:53

Default images
Foto: Thinkstock.com

Radovi na izgradnji novog energetski efikasnog i savremenijeg sistema daljinskog grejanja na gas započeti pre dve godine, privode se kraju.

Radi se na izgradnja gasne centrale i izmena čitavog sistema, a urađeno je gotovo 95 odstso posla.

Tokom leta će biti završeni radovi na rekonstrukciji toplovoda za šta je opština Trstenik dobila od KFV- Nemačke razvojne banke, 1.7 miliona evra bespovratnih sredstava.

“Naš cilj je da sa 3 miliona evra koje investiramo imamo potpuno održiv sistem daljinskog grejanja, preduzeće koje neće praviti gubitke i zadovoljne građane koji će za cenu koju plaćaju, imati kvalitetno grejanje”, kazao je Aleksić.

Zoran Janković predstavnik firme Fisman iz Beograda, koja je isporučilac kompletne opreme za modernizaciju sistema toplotne energije, rekao je da su pojedini objekti zasebno povezani.

"Distributer toplotne energije moći će kompletno da prati potrošnju nad svim ostalim potrošačima i to samim tim znači da će kvalitet grejanja biti znatno bolji”, kaže Janković.

“Kod prethodnog sistema kontrola je bila malo otežana, a sada će kontrola praćenja i rukovođenja celim sistemom biti dosta optimalnija”, objasnio je on.

Inicijalni korak pri prelasku na novi koncept grejanja bio je prošle zime kada je puštena u rad prva energetska gasna centrala u naselju Pejovac. Tada je ustanovljeno da postoje znatne uštede pri grejanju na gas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zvanično: "Ne" ruskom uranijumu

Američki Senat jednoglasno je usvojio zakon o zabrani uvoza ruskog uranijuma, nakon što je i Predstavnički dom u decembru usvojio ovaj predlog zakona, preneli su američki mediji.

15:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: