"Kika" od sutra odlazi u istoriju

Brend "Kika" od sutra i zvanično u Srbiji neće postojati, naslediće ga "Emeceta", a novi brend bi zvanično trebalo da počne sa radom do kraja juna.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 24.05.2015.

10:40

Default images
Foto: Freeimages.com

"Asortiman će biti proširen i obuhvataće belu tehniku, multimedije i veliki izbor tehnike za domaćinstvo. Što se tiče nameštaja i dekoracije, apsolutno ostaje sve isto, samo sa mnogo savremenijim dizajnom i mnogo pristupačnijim cenama", rekao je operativni direktor "Emmezeta Srbija"Aleksandar Pavićević.

Celokupni asortiman bi, kako dodaje, trebalo da bude jeftiniji od 15-20 odsto u odnosu na cene koje je nudila "Kika".

Pavićević objašnjava da je vlasnička struktura ostala potpuno ista jer "Kika" i "Emeceta" imaju istog vlasnika, a to je nemačko-južnoafrička Štajnhof korporacija.

Renoviranje objekta je koštalo oko 1,5 miliona evra, pri čemu će, dodaje, biti zadržani svi radnici "Kike" i uposleno još 40 novih ljudi.

Na pitanje da li će ta kompanija otvoriti još objekata u Srbiji, Pavićević kaže da se intenzivno traga za lokacijama i razmišlja o širenju.

"Uporedo sa ovim otvaranjem radimo i na pronalaženju novih lokacija", istakao je Pavićević

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

18 h

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

15 h

Podeli: