Vučić: Pojedinci da se upristoje

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je veoma srećan zbog projekta Beograd na vodi i podsetio da će njegova realizacija podstaći razvoj cele zemlje.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.04.2015.

15:40

Default images
Foto: Tanjug

Vučić je rekao da bi objekti iz prve faze trebalo da budu izgrađeni do 2019, istakavši da je siguran da će taj projekat izgledati "stotinu puta lepše" i zaposliti "hiljade i hiljade ljudi" više nego što je do sada bilo zaposleno.

"Veoma sam srećan zbog toga. Nadam se samo da će se pojedini političari, koji neodgovornim izjavama o beduinima teraju investitore, malo upristojiti, da ne bi terali naše prijatelje i ljude koji u mnogome pomažu ovu zemlju. Ako ništa drugo dali su 20 miliona dolara za ovu zemlju, na različite načine, kao što je obnova poplavljenih područja", rekao je Vučić.

U Beogradu je juče potpisan Ugovor o zajedničkom ulaganju u projekat "Beograd na vodi", čija je vrednost oko 3,5 milijarde evra.

Predviđeno je da se na površini od oko 177 hektara izgradi više od milion kvadratnih metara stambenog prostora, oko 750.000 kvadratnih metara poslovnog i komercijalnog prostora, više od 62.000 kvadrata javnih sadržaja kao što su vrtići, škole, ustanove kulture, socijalne i zdravstvene zaštite i oko 242.000 kvadrata novih zelenih površina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: