Srbija

Subota, 21.03.2015.

16:35

Ako Gudiš radi 24 sata, radimo svi

Izvršni direktor Železare Smederevo Bojan Bojković rekao je za B92 da novi menadžment počinje sa radom već u ponedeljak.

Izvor: B92

Default images
Foto: Tanjug

“Zvanično startuje za dve do tri nedelje, ali operativno već u ponedeljak, menadžment će već u osam sati imati prvi sastanak sa direktorom”, kaže Bojković.

S obzirom da novinari nisu imali uvid u ugovor koji je potpisan sa holandskom kompanijom HPK inženjering, Bojković objašnjava da je osnova ugovora profitabilnost Železare za šest meseci, kao i početak rada druge visoke peći za nekoliko meseci. On je podsetio da menadžment donosi 20 miliona novca sa sobom.

Govoreći o 350.000 dolara koji će biti izdvojeno za plate 24 menadžera, direktor Železare kaže da su u tu cifru uključeni svi troškovi HPK inžerenjiga, troškovi života menaddžera u Srbiji, automobili, školovanja, preseljenja....

Na pitanje da li će moći da prati rad Džona Gudiša za koga se govori da radi 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji, Bojković odgovara da je već pratio njegov tempo.

"On jeste zahtevan, ali bez rada nema rezultata, nadam se da će se raditi danonoćno, ali i da će se videti rezultati“.

Bojković podseća da je Smederevo podiglo prihode čim je Železara počela da proizodi više u prethodna tri meseca.

Očekuje da će u martu proizvodnja Železare biti veća od 80.000 tona gotovih proizvoda, a u aprilu između 90-95.000 tona.

“Sada nemamo ni dovoljno vagona koji bi prevozili te proizvode, ali to su slatke muke”, rekao je Bojković za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

13 h

Podeli: