Javni sektor: 7.000 - 15.000 otkaza

Prema dosadašnjim procenama, u 2015. godini broj zaposlenih u javnom sektoru trebalo bi da bude smanjen za 7.000 do 15.000, kaže Kori Udovički.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 05.03.2015.

08:31

Default images
Foto: Tanjug

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički je izjavila da će najverovatnije u aprilu biti donet program za smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru.

Udovički je novinarima na Kopaonik biznis forumu da bi će taj program, koji se priprema u saradnji sa Svetskom bankom, precizno utvrditi koliko će biti smanjen broj zaposlenih i u kojim delatnostima.

"Ja sam već jednom rekla 7.000 do 15.000, to je veliki i sramotan raspon", navela je ona ističući da nije cilj samo otpuštanje već da reforma javnog sektora donese perspektivu i ozdravljenje i da građani imaju bolju uslugu.

"Nemojte nas držati za mesec, proces je jako složen i tiče se puno ljudi, ako nećemo ići lenearno - neki sektori će morati da se skupe više nego neki drugi i to neće biti laka odluka", rekla je Udovički.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: