Zbog mraka "spiskali" 23 miliona

Koridori Srbije su za sanaciju jednog tunela potrošili 23 miliona dinara više, jer je analiza za taj projekat rađena u mraku, kaže Vladimir Vučković.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 11.02.2015.

14:34

Default images
Foto: Thinkstock.com

Komentarišući razloge kašnjenja u realizaciji javnih investicija, ali i brojne propuste, Vučković, koji je član Fiskalnog saveta, na konferenciji za novinare, kao primer naveo je javno dostupan izveštaj o radu Koridora Srbije u kom se navodi da je sanacija jednog tunela na deonici Dobanovci - Bubanj potok bila skuplja nego što se očekivalo.

"Razlog je taj što je analiza prilikom projektovanja sprovedena u mraku i pri intenzivnom saobraćaju, da bi se naknadno po danu, kada su urađeni radovi, utvrdilo da je bilo propusta u tom planiranju i da je zbog toga trošak sanacije tog tunela za 23 miliona dinara veći nego što je trebalo da bude", objasnio je on.

To je otprilike, kako je dodao, godišnji budžet Fiskalnog saveta.

"Eto koliko može da košta to što je neko noću, umesto nekoliko sati ranije ili kasnije, analizirao šta treba da se radi", zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: