Vučić: Nema spavanja zbog Trepče

Premijer Aleksandar Vučić kaže da bi zakon koji bi Prištini otvorio put za prisvajanje rudnika Trepča bilo težak udarac za dijalog srpske i albanske strane.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 15.01.2015.

15:54

Default images
Foto: Tanjug

Vučić je izjavio da se nada da će srpska strana to, kako je rekao, najozbljnije pitanje uspeti da reši.

"Ako to Albanci urade unilateralno odnosno jednostrano, to bi bio težak udarac za dijalog srpske i albanske stane", rekao je premijer novinarima u Obrenovcu.

On je naveo da je to u ovom momentu najozbiljnije pitanje za Srbiju, koje je iskrslo, kako je rekao, valjda zbog njihovih unutrašnjih problema, ali da se nada da će Vlada Srbije to uspeti da reši.

Vučić je naveo da bi taj zakon trebalo da bude usvojen u ponedeljak, što bi predstavljalo ozbiljnu poteškoću i ozbiljan problem, a da je i danas sa tim upoznao sve zapadne partnere.

"Na tome sam danas radio i radiću i sutra, za nas nema spavanja do ponedeljka", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je pitanje imovine u dijalogu Beograda i Prištine do sada zatvarano bezbroj puta i ponovio da bi jednostrano usvajanje zakona bilo težak udarac za dijalog srpske i albanske strane.

Kosovska vlada usvojila je predlog izmena Zakona o javnim preduzećima, koji otvara put za to da Trepča pređe u vlasništvo Kosova, preneo je ranije danas dnevnik "Koha ditore". Predsedništvo pokrajinskog parlamenta odlučilo je da se predlog zakona po hitnom postupku uvrsti u dveni red zasedanja 19. januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

123 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

18 h

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

15 h

Podeli: