Stiže investitor, seli fabriku u KG

Kragujevačka administracija pregovara o dolasku jednog velikog stranog proizvođača iz metalskog kompleksa u taj grad, kaže Nebojša Zdravković.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 09.01.2015.

10:08

Default images

"Radi se o inostranoj kompaniji koja je zainteresovana za grinfild investiciju, odnosno koja želi da svoju proizvodnju preseli u Kragujevac i zaposli značajan broj radnika", rekao je zamenik gradonačelnika Kragujevca Nebojša Zdravković agenciji Beta.

On je kazao da još ne može da otkrije o kojoj je kompaniji reč dodavši da će taj podatak objaviti gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić.

Prema rečima Zdravkovića, u planu je da se investitorima obezbede nove radne zone kao i da uz finansijsku pomoć Vlade Srbije budu realizovani neki od krupnih infrastrukturnih projekata.

Zamenik gradonačelnika je ocenio da će 2015. godina godina proteći u znaku stabilizacije javnih finansija u Kragujevcu zbog čega neće biti grandioznih projekata ali će se raditi na privlačenju investitora.

"2015. godina će biti pre svega godina stabilizacije gradskih finansija i javnih i komunalnih preduzeća uz maksimalnu racionalizaciju troškova, da bi mogle uredno da se servisiraju zarade zaposlenima i obaveze prema dobavljačima", rekao je Zdravković.

On je naveo da je zahvaljujući gradonačelniku Kragujevca, nakon nekoliko meseci deblokiran račun grada Kragujevca za 300 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: