Pančevo prepolovilo porez na zemlju

Odbornici Skupštine Pančeva doneli su idluku da prepolove stopu poreza na poljoprivredno zemljište za narednu godinu sa sadašnjih 0,3 na 0,15 odsto.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 26.11.2014.

16:08

Default images

Sednica je zakazana nakon što je pančevački odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvao građane nezadovoljne računima za porez na imovinu, ali i poljoprivrednike zbog visokog poreza koji plaćaju za svoje njive u građevinskom reonu Pančeva, da danas dođu na protest.

Razlog je bio nezadovoljstvo vlasnika poljoprivrenog zemljšta koje se nalazi u građevinskom reonu visinom ovogodišnjeg poreza koji je u nekim slučajevima iznosio od 1,3 miliona dinara do 2,2 miliona dinara za hektar.

"Lokalna vlast je želela da ublaži problem nastao time što je 563 hektara oranica prethodnih godina pretvoreno u građevinsko zemljište kada su formirane poslovne zone u okolini pančevačkih sela", objasnio je gradonačelnik Pančeva Pavle Radanov.

"Neki su trljali ruke, jer je tako vrednost njihovih njiva naglo skočila, ali kada je promenjen poreski zakon ispostavilo se da moraju da plate astronomske iznose za tu zemlju", dodao je on.

Preporučio je seoskim mesnim zajednicama da iniciraju izmenu planske dokumentacije kako bi to zemljište ponovo bilo prevedeno u poljoprivredno. Odbornici opozicione Lige socijademokrata Vojvodine podržali su ovu odluku, ali su tražili da se prepolovi porez I na kuće i stanove.

Vlast je to dbila uz obrazloženje da će sledeće godine iznosi na rešenjima biti manji zbog pada cene nekretnina, I da bi to izazvalo veliku "rupu" u lokalnom budžetu.
Ligaši su zbog toga za danas popodne najavili protest ispred Gradske uprave Pančeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: