Prvi partizan dobio Oskar kvaliteta

Preduzeće "Prvi partizan" iz Užica koje se bavi proizvodnjom municije dobilo je nagradu za poslovnu izvrsnost "Oskar kvaliteta 2014.".

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 19.11.2014.

16:05

Default images

To preduzeće je apsolutni pobednik u kategoriji velikih organizacija.

U kategoriji javnog sektora titula apsolutnog pobednika je danas u Privrednoj komori Srbije (PKS) uručena i Apotekarskoj ustanovi Beograd, dok je među organizacijama van Srbije to priznanje dodeljeno Domu zdravlja Bjeljina.

Danas su u PKS-u nagrade "Oskar kvaliteta 2014." u kategoriji realnog sektora uručene i Energoprojekt - Hidroinženjering i Air Serbia ground services iz Surčina, dok su kod javnog sektora te nagrade dodeljene Apotekarskoj ustanovui Sombor, Institutu za transfuziju krvi Srbije, Putevima Srbije i Ekonomsko-trgovinskoj školi iz Bečeja.

Nagrada "Oskar kvaliteta", ustanovljena je 1994. godine. Od 1995. se dodeljuje kao nagrada za kvalitet, a od 2000. kao nagrada za poslovnu izvrsnost i kreirana je po ugledu na Evropsku nagradu za poslovnu izvrsnost (EFQM).

"Oskar kvaliteta" se kao tradicionalna nagrada dodeljuje svake godine u novembru na Svetski dan kvaliteta, a ove godine dodeljena je 20. put.

U PKS su danas povodom jubileja - 20 godina nagrade, dodeljena i specijalna priznanje "Najbolji među najboljima" koji su uručeni Energoprojektu Entel u kategoriji malih i srednjih organizacija, dok je u kategorijio velikih organizacija za najbolje rezultate postignute na konkursku u proteklih 19 godina i održivu izvrsnost dodeljena
Kalsberg Srbiji.
Ove nagrade dodeljuje Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost u saradnji sa PKS, i uz podrsku Ministarstva privrede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

18 h

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

15 h

Podeli: