Misija MMF stiže u novembru u BG

Stalni predstavnik MMF u Beogradu Dahang Kim odao je priznanje vlastima Srbije na posvećenosti sprovođenju reformi i najavio posetu misije u novembru.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.10.2014.

19:04

Default images

"Pozdravljamo ponovnu posvećenost vlasti da preduzmu hitno potrebne fiskalne i strukturne reforme", poručio je Kim.

Misija MMF-a, kako se dodaje u saopštenju, posetiće Beograd od 4. do 20. novembra, kada će se istovremeno obaviti konsultacije po članu IV Statuta MMF-a za 2014. godinu, kao i razgovori o novom programu koji bi podržao MMF.

Misiju MMF-a u Beogradu tokom dvonedeljne posete predvodiće Zuzana Murgasova, navedeno je u saopštenju.

Predstavnici MMF-a su ove godine takođe boravili u dvonedeljnoj poseti Srbiji, od 26. februara do 13. marta, s ciljem da sagledaju stanje državnog budžeta i javnih finansija zemlje, što je osnov za pregovore o novom aranžmanu iz predostrožnosti.

Aranžman iz predostrožnosti podrazumeva dogovor o programu reformi, ekonomskih i fiskalnih mera Vlade Srbije, čiju realizaciju bi pratio MMF, uz stavljanje na raspolaganje Srbiji određene sume novca, koja ne mora da se povlači.

Poslednji aranžman Srbije i MMF-a sklopljen je krajem septembra 2011, a zamrznut u februaru naredne godine, jer je budžet za 2012. odstupio od dogovorenog fiskalnog programa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Podeli: