Operateri: Uključite i nas u roming

Operateri mobilne telefonije u Srbiji saopštili su da nisu zvanično obavešteni o inicijativi za snižavanje cena rominga u regionu.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 11.09.2014.

16:11

Default images

Oni su zatražili da budu uključeni u pronalaženje odgovarajućeg rešenja.

"Očekujemo da će, kada za to dođe vreme, svi operatori biti upoznati sa detaljima inicijative, kako bismo u direktnoj komunikaciji sa nadležnim institucijama izneli svoje stavove", rečeno je EurAktivu u Telekomu Srbija.

U Telekomu ističu da bi potpuno ukidanje rominga moglo da znači i formiranje jedinstvenog telekomunikacionog tržišta za te zemlje, sto je, kako navode, vrlo kompleksno pitanje.

U Vipu su za EurAktiv potvrdili da su o mogućem snižavanju i ujednačavanju cena obavešteni iz medija, iako su u svakodnevnom kontaktu i s nadležnim ministarstvom i s regulatornom agencijom.

"Očekujemo da budemo ukljuceni u ovu regulatornu inicijativu jer je transparentnost u ovom pitanju veoma važna da bi se očuvao poslovni ambijent i predvidljivost našeg poslovanja. Investicije koje svi mobilni operateri imaju mere se desetinama miliona evra i mi moramo da znamo kada će se ova ulaganja vratiti", ističu u Vipu.

U ovoj kompaniji navode da se zalažu za to da se u nakraćem roku reše sva krupna pitanja za unapređenje telekomunikacija u Srbiji i domaćim korisnicima omogući standard koji važi u regionu.

U Vipu ističu da na tržištu telekomunikacija postoji dobra konkurencija i da kompanije vode računa o ponudama koje predstavljaju rgađanima.

U Telenoru potvrđuju da nisu zvanično upoznati s detaljima inicijative.

"Priroda regulative je takva da inicijativu pokreće država, ali je bitno da i operatori učestvuju u razgovoru i da se na taj način obezbedi transparentnost i predvidljivost celog procesa", rekli su EurAktivu u Telenoru, uz napomenu da će ova kompanija poštovati propise koji se donesu.

Sva tri operatera, Vip, Telenor i Telekom, ističu da imaju razne pogodnosti za komunikaciju u romingu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

16 h

Podeli: