Beograd na vodi oduševio Depardjea

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali predstavio je danas poznatom svetskom glumcu Žerar Depardjeu projekat Beograd na vodi.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 04.09.2014.

14:08

Default images

Depardje je, nakon obilaska zgrade Beogradske zadruge, istakao da je oduševljen projektom koji će, kako smatra, ljudima iz Srbije omogućiti posao, dolazak investicija, ali i nove objekte, prodavnice, bioskope, pozorišta, restorane...

Slavni glumac je ocenio i da je taj projekat po meri čoveka i da predstavlja "novu sliku Srbije". "Omogućava novi život koji vodi računa o ljudima (čoveku), jer će biti mnogo prostora, moći će da koriste reku, kao i da plivaju u njoj, što je veoma retko, jer su reke uglavnom zagađene", rekao je Depardje.

On je dodao i da reka koju je video u Beogradu nije zagađena, da je primetio jednu plažu i da na njoj može da se pliva.

Mali je novinarima rekao da je slavnog glumca upoznao sa istorijom Beogradske zadruge, ali i istorijom grada i projektom koji treba da promeni perspektivu prestonice, a to je Beograd na vodi.

Depardjeu se, rekao je Mali, projekat mnogo svideo, pa ga je gradonačelnik pozvao da sledeće godine, na proleće, kada bude krenula izgradnja prve zgrade i Beogradske kule, u tom svečanom trenutku, dođe u Beograd.

"Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas imao priliku da upoznam gospodina Depardjea i da mu budem domaćin u obnovljenoj zgradi Beogradske zadruge. On je naš gost, a imao je priliku da vidi mnoga mesta po celom svetu i Beograd mu se posebno dopada", rekao je Mali.

Mali je dodao da će podrška Depardjea, koji će razgovarati sa prijateljima i poslovnim partnerima, sigurno značiti i za Beograd i za Srbiju i za projekat Beograd na vodi.

Upitan da li postoji mogućnost da Depardje postane Beograđanin, s obzirom na to da je impresioniran projektom, Mali je odgovorio: "To ne bih otkrivao, ali mislim da na tome radimo".

Ranije danas, Depardjea je primio premijer Srbije Aleksandar Vučić, a slavni glumac je posetio Jugoslovensku kinoteku i Beogradsku filharmoniju, gde su mu domaćini bili ministar kulture Srbije Ivan Tasovac i direktor Kinoteke Radoslav Zelenović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

110 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: