Gojković: SNS nema šta da krije

Srpska napredna stranka apsolutno je prihvatila Zakon o radu, te da u tom smislu nema šta da krije od građana, kaže Maja Gojković.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 13.07.2014.

12:59

Default images

"Glavni cilj i SNS i vlade čiju okosnicu čine naprednjaci, je sprovođenje ekonomskih reformi, za koje nije bilo hrabrosti da se sprovedu još 2009. godine", a SNS se za Zakon o radu jednoglasno izjanila, jer nema šta da krije od građana niti je reč o bilo kakvim kombinacijama, navela je Gojkovic nakonsednice Predsedništva SNS, na konferenciji za novinare.

Ovim zakonom želimo da zaštitimo radnike i njihova prava, poslodavce koji hoće da otvaraju nova radna mesta, ali zakon donosimo i u interesu mladih ljudi, kojima treba da bude omogućeno da lakše i brže dolaze do posla, objasnila je Gojković.

Komentarišući predlog da se građani koji podržavaju izmene tog zakona pozovu da svoju podršku iskažu ispred Skupštine Srbije, Gojković koja j ečlanica Predsedništva SNS je rekla da je lider stranke Aleksandar Vučić bio protiv toga tako da naprednjaci neće da pozivaju građane.

Sa druge strane, ona je rekla da potpuno legalno i legitimno da ko god hoće da dođe i izrazi svoje mišljenje, stav i protest to može da učini, a da je jedina molba da se tom prilikom očuva red i mir.

Gojković je odgovarajući na pitanja rekla da danas na sednici nije bilo reči o novom ministru finansija, a na pitanje da li se razgovaralo o Vojvodini, Gojković je kazala da nije, ali i podsetila na poznati stav naprednjaka da je moguće da dođe do rekonstrukcije pokrajinske vlade, ali uz uslov da DS "koja je u prethodnih 14 godina upropastila Vojvodinu ne može da bude deo vlasti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: